O nouă zi de creșteri la Bursa de la București: BET trece de 17.370 de puncte
Lichiditate solidă și aprecieri...
Trebuie precizat că orice medic, nu doar cel de familie, poate trimite șoferii la un consult mai aprofundat dacă observă o afecțiune care nu permite deținerea unui permis auto, document pe care riscă să-l piardă dacă refuză să se conformeze.
Noile prevederi sunt cuprinse în legea nr. 345/2018 pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice. Documentul a fost publicat joi în Monitorul Oficial și se va aplica începând de duminică, subliniază Avocatnet.
Fișa medicală
„Orice medic, atunci când constată că un conducător de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat în evidența sau în îngrijirea sa, prezintă afecțiuni medicale (...), este obligat să emită bilet de trimitere către o unitate de asistență medicală autorizată (...), cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unității medicale în care medicul trimițător își desfășoară activitatea și să consemneze acest lucru în fișa medicală a conducătorului”, scrie în actul normativ, cu precizarea că există un ordin al ministrului sănătății cu afecțiunile ce nu permit conducerea mașinilor.
Trei situații posibile
În termen de trei zile de la emiterea biletului de trimitere, șoferii sunt obligați să se prezinte la clinica indicată pentru o examinare medicală de specialitate. Sunt trei posibile situații:
1. Constatarea că șoferul este apt să conducă autoturisme. În acest caz, clinica va comunica medicului trimițător, în maximum 15 zile rezultatul examinării. Rezultat: șoferul își păstrează permisul auto.
Citește și Vești proaste pentru șoferi. Pot rămâne fără permis jumătate de an
2. Constatarea că șoferul este inapt. În termen de o zi, clinica va informa poliția rutieră, medicul trimițător și șoferul în cauză despre rezultatul examinării. Rezultat: șoferul își va pierde permisul.
3. Neprezentarea șoferului la examinarea medicală. În acest caz, dacă medicul trimițător nu va fi informat de clinică, în maximum 30 de zile de la comunicarea biletului de trimitere către șoferi, despre rezultatul examinării, acesta va informa poliția rutieră. Rezultat: șoferul își va pierde permisul.
Recuperarea permisului
Șoferii care își pierd carnetul nu vor drept de condus și, în maxim trei zile lucrătoare de la verdictul medicului, vor trebui să predea actul la poliție. Permisul va putea fi recuperat numai după rezolvarea tuturor problemelor medicale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Lichiditate solidă și aprecieri...
Donald Trump ar dori să vadă...
Eveniment de proporții la...
Hidroelectrica a semnat un...
Reformă de amploare la...
„Este prețul libertății” – așa...
Trump atacă dur China pentru că...
Carnajul bursier continuă pentru actorii din acest...
Poziție fermă a SUA împotriva...
Guvernul pregătește compensații...
Leul s-a apreciat ușor joi în...
Fondul suveran al Norvegiei, afectat de declinul pieței...
După ce a jucat încă de la...
În ședința de Guvern de astăzi,...
Guvernul urmează, în ședința de...
Guvernul amână sancțiunile pentru e-Transport până la...
Firme care întrețin spații...
Cătălin Leonte, Director...
ROBOR în ușoară creștere,...
Guvernul continuă Programul de...
Cristian Popa (BNR) spune că:...
După ce a controlat inflația,...
CEC Bank acordă și în 2025...
Trump pierde omul-cheie din...
După aproape 100 de zile de...
Banii vin la timp în luna mai,...
Comisarul european Piotr...
Grupaj de știri.