Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
"În momentul de faţă noi avem două Românii. Una este deja puternic ancorată în lumea occidentală. Este o Românie care se mişcă repede, care se mişcă eficient, cu oameni care sunt deja chiar acolo. Din păcate, avem încă şi o Românie care bălteşte undeva la limita dintre secolul XIX şi secolul XX, iar acest context teribil al pandemiei a arătat şi a mărit practic decalajele dintre cele două Românii. Am văzut cum mediul antreprenorial a reuşit să se mişte, a reuşit să reziste, a reuşit chiar să găsescă soluţii pentru ca, după ce se va fi încheiat pandemia, să fim într-o economie mai performantă şi într-o societate mai normală. Din păcate, sectorul public nu a participat decât într-o mică măsură la acest demers. Din păcate, avem o parte mare a clasei politice care este în zona slab alfabetizată. Sunt oameni care îşi termină liceele pe la 40 de ani şi fac câte o facultate din asta de care nu a auzit nimeni pe la 50. Iar aceştia sunt cei care conduc politica românească. Nu se poate aşa ceva", a spus Rădulescu, la conferinţa "Lecţii învăţate în pandemie. Ce urmează?", dezbatere cu personalităţi ale scenei economice, bancare şi financiare româneşti, organizată de Oxygen Events.
Potrivit acestuia, în ultimele săptămâni discuţia a fost despre Angela Merkel şi a precizat că ea a fost şef de promoţie în facultate.
Citește și Florin Georgescu: România exportă CAPITAL prin sistemul bancar
Citește și Mugur Isărescu, despre bancnota 20 de lei: Acum avem toată structura euro în replică în lei
Citește și Avertismentul analiștilor. Finalul de an poate aduce o RECESIUNE uşoară
"Noi avem conducători care îşi iau bacalaureatul pe la 35 - 40 de ani. Nu putem progresa în felul acesta. Avem mare nevoie ca oamenii care se pricep să fie cei care iau decizii. Discuţia de astăzi a arătat încă o dată că avem o porţiune mare din societate, nu numai din economie, care merge în direcţia care trebuie. Trebuie să smulgem cât mai mult din partea cealaltă şi să adăugăm aici pentru ca în viitorii 5, poate 10 ani, să reuşim să fim o pondere mult mai mare înspre Vest decât înspre stagnare", este de părere oficialul BNR.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...