Rata șomajului, la cote alarmante printre tineri. Statistica INS
Autor: Andreea Ionescu
Data publicării:
Rata șomajului, la cote alarmante printre tineri. Statistica INS
Rata șomajului, la cote alarmante printre tineri. Statistica INS
Rata şomajului a scăzut la 3,8% în trimestrul II al acestui an, iar cel mai ridicat nivel, de 15%, a fost înregistrat în rândul tinerilor cu vârste între 15 şi 24 ani, conform datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), citat de Agerpress.

Faţă de primul trimestrul al anului 2019, rata şomajului a scăzut cu 0,3 puncte procentuale în perioada aprilie - iunie.

Eurostat. Educație scăzută înseamnă șomaj mai mare

Pe sexe, ecartul dintre cele două rate ale şomajului a fost de 0,8 puncte procentuale (4,1% la bărbaţi faţă de 3,3% la femei), iar pe medii rezidenţiale, de 0,7 puncte procentuale (4,1% în mediul rural, faţă de 3,4% în mediul urban).

În trimestrul II 2019, rata de ocupare a populaţiei în vârstă de muncă (15-64 ani) a fost de 66,4%, în creştere faţă de trimestrul anterior cu 2,2 puncte procentuale. Rata de ocupare a populaţiei în vârstă de 20-64 ani a fost de 71,6%, cu 1,6 puncte procentuale peste ţinta naţională de 70% stabilită în contextul Strategiei Europa 2020.

Gradul de ocupare al forței de muncă a fost mai mare la bărbaţi (75,1% faţă de 57,5% la femei) şi la persoanele din mediul urban (67,1% faţă de 65,6% în mediul rural). Rata de ocupare a tinerilor (15-24 ani) a fost de 25,6%.

În al doilea trimestru al anului 2019, populaţia activă a României în câmpul muncii era de 9,159 milioane persoane, din care 345.000 persoane erau şomeri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...


pixel