Scăderi puternice la Bursa de Valori București
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Aceste arme revoluționare au o manevrabilitate fără precedent și pot lovi ținte aflate aproape oriunde în lume în decurs de doar câteva minute. Putând zbura cu viteze de peste 15 ori mai mari decât cea a sunetului, rachetele hipersonice își ating ținta înainte de boom-ul sonic ori alte semnale de avertizare. Rapide, eficiente, precise, până în acest moment nu au fost create mijloace sigure de apărare împotriva rachetelor hipersonice, iar astfel de arme nu sunt dezvoltate doar de Statele Unite, ci și de Rusia, China și alte țări, scrie Mediafax.
Citește și Cât costă noua armă hipersonică a SUA
"Dezvoltarea de arme hipersonice avansează atât de rapid încât riscă să depășească orice discuție reală cu privire la potențialele pericole generate de astfel de arme, inclusiv privind modul în care ar putea perturba eforturile de prevenire a unui conflict accidental, în special în perioada unor crize internaționale. Până în acest moment nu există niciun acord internațional care să reglementeze regimul acestor arme. Mai mult, nici măcar nu există planuri din partea vreunei țări să inițieze discuții pe această temă", observă R. Jeffrey Smith, editor șef pentru securitatea națională la Centrul pentru Integritate Publică.
În schimb, graba de a dezvolta astfel de arme revoluționare a împins Statele Unite într-o nouă cursă a înarmării, împotriva Rusiei și Chinei - una care ar putea, potrivit unor experți, să schimbe drastic normele privind descurajarea și să sporească tensiunea în plan internațional până la nivelul înregistrat în timpul Războiului Rece, subliniază R. Jeffrey Smith, într-un material realizat în colaborare de Centrul pentru Integritate Publică și The Times Magazine.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Guvernul dă undă verde reluării...
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...
Bursa de la București deschide...
Cursuri gratuite pentru...
Bitcoin scade sub 83.000 de dolari, pe fondul temerilor...
Tarifele lui Trump provoacă...
Camera de Comerț și Industrie a...
Bursa de Valori București...
România lansează apeluri de...
Ministrul Energiei, Sebastian...
Grupaj de știri.
Anunțul creșterii tarifelor...
Grupul german Siemens a anunțat...
Doi senatori de rang înalt din...