OMICRON. Bill Gates DEZVĂLUIE marile dezavantaje ale VACCINURILOR
Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Miliardarul american și-a mai nuanțat puțin discursul
Miliardarul american și-a mai nuanțat puțin discursul
Miliardarul american Bill Gates, fondatorul gigantului Microsoft, a evaluat probabilitatea apariției, ăn cursul acestui an, a unei noi tulpini de coronavirus, mai infecțioase și mai periculoase și, în același timp, a dezvăluit marile dezavantaje ale vaccinurilor actuale. 

În opinia omului de afaceri, este destul de puțin probabil ca o variantă mai violentă a virusului SARS-CoV-2, cu o viteză de răspândire mai mare, să apară în 2022. "Apariția unei tulpini mai infecțioase este puțin probabilă, dar am avut multe surprize în timpul pandemiei", a scris el într-o postare pe contul său de Twitter.

Potrivit lui Gates, tulpina Omicron a imunizat multe persoane "cel puțin pentru următoarele 12 luni". Dar, a continuat el, "s-ar putea ca, o perioadă, să fim nevoiți să ne vaccinăm împotriva coronavirusului în fiecare an", a prognozat unul dintre cei mai mari filantropi ai lumii. 

În același timp, Gates a prezis că numărul de infecții cu coronavirus la nivel mondial va scădea după ce valul omicron se va domoli. El crede că, odată cu acest val, sistemele de sănătate din întreaga lume se vor confrunta cu noi provocări, iar cele mai grave cazuri de boală se vor înregistra în rândul cetățenilor nevaccinați. Cu toate acestea, Gates a prezis o scădere a incidenței coronavirusului după valul Omicron.

Citește și Bill Gates: Marea PROBLEMĂ a anului 2022 nu are legătură cu PANDEMIA

Citește și Bill Gates, despre SUA: Ar putea intra în cea mai gravă parte a pandemie

"Odată ce omicronul va trece printr-o țară, în restul anului, numărul de cazuri noi de îmbolnăviri se va reduce substanțial, astfel încât coronavirusul va ajunge să fie tratat mai degrabă ca o gripă sezonieră", a scris omul de afaceri pe contul său de pe Twitter.

În acest context, el a adăugat că vaccinurile existente împotriva coronavirusului au două dezavantaje. Cei vaccinați rămân expuși riscului de a contracta virusul SARS-CoV-2, iar eficacitatea medicamentelor scade în timp."Avem nevoie de vaccinuri care să prevină reinfectarea și care să fie eficiente timp de mulți ani", a îndemnat el.

Șeful Microsoft a vorbit, de asemenea, despre originea infecției. El s-a referit la datele care confirmă transmiterea virusului la oameni de la o altă specie. "În viitor vor exista și focare de la alte specii, așa că trebuie să investim pentru a ne pregăti pentru ele", a subliniat miliardarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Preţul cafelei nu va scădea prea curând. Care sunt motivele

Veşti proaste pentru iubitorii cafelei.

Valoarea acordului Aramco - FIFA, pusă la secret

FIFA a anunţat acordul global cu Aramco.

Programul magazinelor Carrefour de 1 Mai şi Paşte 2024

Programul magazinelor Carrefour în perioada...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel