Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit cercetătorilor, dacă până la apariția variantei OMICRON, 85% dintre persoanele care făcut COVID-19, boală provocată de virusul SARS-CoV-2, cel original și venit din China, prezentau o imunitate naturală pentru a se proteja împotriva reinfectării, în termen de șase luni, acest indice a scăzut la 19%.Potrivit experților, până în acest moment nu s-a găsit nicio dovadă că tulpina OMICRAN constituie o amenințare mai mică decât cea delta, având în vedere ratele de infecție și internările în spital.
Specialiștii de la Imperial College London au subliniat că două doze de vaccin împotriva coronavirusului de la compania americană Pfizer și partenerul său german BioNTech, precum și de la producătorul britanic-suedez AstraZeneca oferă o protecție împotriva infecției de numai 20% împotriva tulpinii OMICRON, aceasta crescând la 55-80% după o injecție de rapel.
"Studiul oferă o dovadă în plus a gradului în care tulpina OMICRON poate eluda protecția imunitară obținută fie după infectare, fie după vaccinare", a declarat Neil Ferguson, epidemiolog universitar de renume și membru al Grupului consultativ științific al Cabinetului britanic pentru situații de urgență.
Citește și Omicron ne trimite înapoi la începutul pandemiei? Ce spun experții
Citește și Omicron a dat peste cap planurile Pfizer și BioNTech
Citește și Atenționare OMS și G7: Alungați ideea că OMICRON provoacă o boală UȘOARĂ
Experții au subliniat, de asemenea, că, din cauza contaminării cu tulpina OMICRON, nivelurile de anticorpi după o doză de rapel a vaccinurilor utilizate în Marea Britanie ar fi de 4,5 ori mai mici decât în cazul tulpinii delta. În plus, există posibilitatea ca eficacitatea medicamentelor ce ajută la bolilor grave să fie redusă, de la 96,5% pentru tulpina delta la 80,1% pentru varianta omicron.
Experții au declarat că studiul, realizat între 29 noiembrie și 11 decembrie, a arătat că numărul de cazuri de tulpină omicronă în raport cu incidența generală a bolii covidului s-a dublat la fiecare 48 de ore în Anglia. Ei au calculat că rata de reproducere de bază în cazul tulpinii omicron a fost de 3 - ceea ce înseamnă că 10 persoane infectate au reușit să infecteze 30. Prin comparație, în cazul tulpinii delta, cifra se menține constantă la 1,1-1,2. Constatările Imperial College London se bazează pe statisticile Agenției pentru Protecția Sănătății din Marea Britanie și ale Serviciului Național de Sănătate.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Greenpeace România a câștigat...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...