OMS despre CORONAVIRUS. NU este nevoie să faceți AȘA CEVA
Autor: Delia Gheață
Data actualizării:
Data publicării:
Trebuie să aveți încredere
Trebuie să aveți încredere
Experții Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), care se află acum în China, la Wuhan, oraș considerat epicentrul pandemiei de coronavirus, pentru a clarifica de unde și cum a apărut virusul SARS-CoV-2, au fost puși într-o situație cu adevărat jenantă, după ce un oficial american a dat de înțeles că specialiștii nu pot fi crezuți sută la sută pe cuvânt și că informațiile lor trebuie verificate.

Reacția nu a întârziat, desigur, să apară. Astfel că unul dintre membrii echipei OMS a cerut opiniei publice să să nu se bazeze doar pe datele oferite de serviciile de informații ale Statelor Unite în legătură cu originea coronavirusului. 

Anterior, purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că Statele Unite așteaptă detalii de la Organizația Mondială a Sănătății privind originea noului coronavirus și vor transparență. El a subliniat că Statele Unite așteaptă să primească raportul detaliat al experților OMS pe această temă. În plus, Price a declarat că Washingtonul vor folosi datele „colectate și analizate de serviciile speciale americane pentru a „evalua raportul” și „datele analizate de OMS”.

Citește și Virusul SARS-CoV-2 devine INVIZIBIL. Ce spun experții

"Joe Biden este nevoit să adopte o poziție dură față de China. Vă rugăm să nu vă bazați doar pe serviciilor americane, care au devenit tot mai divizate sub mandatul fostului președinte Donald Trump și au greșit în multe aspecte. Suntem gata să ajutăm Casa Albă în eforturile lor de verificare, dar nu uitați că mai întâi trebuie să „aveți încredere” și apoi „să verificați!”, - a scris pe contul său de Twitter omul de știință britanic Peter Dassak.

La rândul său, expertul Marion Koopmans a comentat declarațiile reprezentantului Departamentului de Stat al SUA. "A început. Nu aveți nevoie să așteptați raportui, așa-i?" - aceasta a fost întrebarea pe care Koopmans a pus-o pe Twitter.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

Cât cheltuie românii pentru masa de Paşte (Studiu)

În fiecare an, apropierea perioadei festive aduce cu...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Schimbări la vârful Allianz-Țiriac Pensii Private

Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel