Economia între varză și portocale. Mircea Coșea: Se joacă alba-neagra cu România
Profesorul Mircea Coșea trage...
"Faza acută" a pandemiei de COVID-19 se va încheia anul acesta, dacă va fi atins obiectivul ca 70% din populaţia lumii să fie vaccinată, a anunțat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Afirmație din care se poate deduce că, de fapt, nimic nu poate fi anticipat cu certitudine.
"Mizăm pe încheierea fazei acute a pandemiei în acest an, cu condiţia, desigur, ca 70% din populaţia mondială să fie vaccinată până la mijlocul anului, până în iunie sau iulie", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, subliniind că totul depinde de noi. ”Este o chestiune de opțiune", a adăugat el.
Directorul OMS s-a aflat la laboratoarele societăţii de biotehnologie Afrigen, cu sediul în Cape Town, unde a fost fabricat primul vaccin ARN mesager împotriva COVID-19 din Africa, elaborat pe baza secvenţierii codului genetic public disponibil al laboratorului Moderna. Serul va fi gata pentru teste clinice în noiembrie, iar omologarea lui este prevăzută pentru 2024.
Citește și COVID-19. Cine ar fi crezut că Bill Gates va face o astfel de afirmație
Citește și Panică la Wuhan, epicentrul pandemiei! Ce au descoperit experții chinezi
Doar 11% dintre africani sunt vaccinaţi, rata cea mai mică din lume. Continentul trebuie să "majoreze de şase ori rata de vaccinare" împotriva COVID-19 pentru a spera la atingerea obiectivului de 70% persoane vaccinate fixat pentru sfârşitul primului semestru al lui 2022, potrivit OMS Africa.
În acest context, OMS a lansat un apel către ţările bogate să aloce de urgenţă 16 miliarde de dolari, fonduri care lipsesc încă, pentru finanţarea planului său de combatere a pandemiei de COVID-19. ”Ştiinţa ne-a oferit instrumentele' necesare în lupta împotriva pandemiei, 'dacă acestea sunt distribuite în mod solidar pe plan mondial, atunci vom putea să punem capăt COVID-19 ca urgenţă sanitară mondială în acest an', a spus șeful organizației.
'Dacă ţările cu venituri ridicate plătesc echitabil cota lor' de finanţare a dispozitivului ACT-A, acest program 'poate ajuta ţările cu venituri mici şi medii să surmonteze ratele scăzute de vaccinare împotriva COVID-19, nivelul scăzut de testări şi penuria de medicamente', a subliniat el într-un comunicat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
TikTok riscă să fie suspendată...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...
Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.
Cel mai recent raport privind...
Cei care doresc că câștige bani...