OMS. Vestea așteptată de o lume întreagă. Când se termină pandemia
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Se știe ceva, dar nu se știe nimic precis
Se știe ceva, dar nu se știe nimic precis
Tot mai multe țări renunță la restricții: unii anulează purtarea măștii pe stradă, alții se gândesc să renunțe la certificat verde. Dar pandemia, ea când se termină? Ce spune OMS.

"Faza acută" a pandemiei de COVID-19 se va încheia anul acesta, dacă va fi atins obiectivul ca 70% din populaţia lumii să fie vaccinată, a anunțat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Afirmație din care se poate deduce că, de fapt, nimic nu poate fi anticipat cu certitudine. 

"Mizăm pe încheierea fazei acute a pandemiei în acest an, cu condiţia, desigur, ca 70% din populaţia mondială să fie vaccinată până la mijlocul anului, până în iunie sau iulie", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, subliniind că totul depinde de noi. ”Este o chestiune de opțiune", a adăugat el.

Directorul OMS s-a aflat la laboratoarele societăţii de biotehnologie Afrigen, cu sediul în Cape Town, unde a fost fabricat primul vaccin ARN mesager împotriva COVID-19 din Africa, elaborat pe baza secvenţierii codului genetic public disponibil al laboratorului Moderna. Serul va fi gata pentru teste clinice în noiembrie, iar omologarea lui este prevăzută pentru 2024.

Citește și COVID-19. Cine ar fi crezut că Bill Gates va face o astfel de afirmație

Citește și Panică la Wuhan, epicentrul pandemiei! Ce au descoperit experții chinezi

Doar 11% dintre africani sunt vaccinaţi, rata cea mai mică din lume. Continentul trebuie să "majoreze de şase ori rata de vaccinare" împotriva COVID-19 pentru a spera la atingerea obiectivului de 70% persoane vaccinate fixat pentru sfârşitul primului semestru al lui 2022, potrivit OMS Africa.

În acest context, OMS a lansat un apel către ţările bogate să aloce de urgenţă 16 miliarde de dolari, fonduri care lipsesc încă, pentru finanţarea planului său de combatere a pandemiei de COVID-19. ”Ştiinţa ne-a oferit instrumentele' necesare în lupta împotriva pandemiei, 'dacă acestea sunt distribuite în mod solidar pe plan mondial, atunci vom putea să punem capăt COVID-19 ca urgenţă sanitară mondială în acest an', a spus șeful organizației. 

'Dacă ţările cu venituri ridicate plătesc echitabil cota lor' de finanţare a dispozitivului ACT-A, acest program 'poate ajuta ţările cu venituri mici şi medii să surmonteze ratele scăzute de vaccinare împotriva COVID-19, nivelul scăzut de testări şi penuria de medicamente', a subliniat el într-un comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel