Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Zvonurile conform cărora OPEC ar putea suspenda Rusia din acordul privind cotele de producție au fost probabil doar un test.
Aceste informații au fost complicate de utilizarea confuză de către mass-media a termenului "suspendat". Marți, delegați neidentificați ai OPEC au sugerat presei că grupul ar putea suspenda Rusia.
Miercuri, Comitetul Tehnic Comun OPEC+ a declarat că nu a discutat despre suspendarea cotei Rusiei. Unii au susținut că termenul "suspendat", în limbajul OPEC, ar trebui să fie înlocuit cu cuvântul "scutit". Folosind această interpretare, relatarea inițială ar fi trebuit să însemne că grupul a luat în considerare posibilitatea de a acorda Rusiei o scutire în ceea ce privește limitarea producției sale conform acordului actual.
Mișcarea ar putea fi văzută ca o încercare a OPEC de a face loc pentru ca grupul să crească producția mai mult decât era planificat, dar grupul nu prea are nevoie de justificări pentru a face acest lucru, cu sau fără Rusia, scrie oilprice.com. La urma urmei, consumatorii de petrol din întreaga lume au implorat OPEC pentru exact asta - mai mult petrol. În cele din urmă, reuniunea OPEC de joi s-a încheiat fără nicio revocare a limitelor de producție ale Rusiei.
Citește și: Prețul petrolului, supraevaluat cu 50 de dolari/baril. OPEC a găsit înlocuitor pentru Rusia
Care este creșterea reală
OPEC+ a convenit joi să devanseze creșterea de producție planificată pentru luna septembrie și să o repartizeze pe lunile iulie și august. Rezultatul este că, în loc să aprobe o creștere de 423.000 barili pe zi în iulie, pactul a anunțat o creștere de 648.000 barili pe zi în iulie și încă 648.000 în august.
În realitate, devansarea reprezintă o creștere reală de 50.000 barili pe zi de acum până în septembrie, și asta doar dacă OPEC+ poate într-adevăr să accelereze mai mult decât a reușit până acum, ceea ce este îndoielnic. Este de așteptat să vedem o conformitate scăzută pentru luna iulie din cauza creșterii mari a cotelor, chiar dacă se așteaptă ca Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite să poată crește într-un ritm mai rapid decât colegii lor. Prețul petrolului a scăzut în urma zvonurilor că va exista o creștere mai mare, dar anunțul oficial a conferit stabilitate pieței și prețurile și-au revenit, susținute de interdicția UE privind importul de petrol rusesc.
Rusia a întrerupt miercuri furnizarea de gaze către Shell în cadrul unui contract care aprovizionează Germania, în urma unor acțiuni de întrerupere a gazelor atât pentru Danemarca, cât și pentru Olanda, pentru refuzul de a plăti în ruble.
Complicațiile provocate de petrolul prelucrat
Poți sancționa țițeiul rusesc în Occident, dar asta nu înseamnă că produsele din țiței care au fost fabricate cu țiței rusesc sunt identificabile și sancționabile. Poate că SUA au interzis importurile de țiței rusesc, dar asta nu înseamnă că nu cumpără produse rafinate care au fost fabricate - cel puțin parțial - din țiței rusesc în țări care sunt dispuse să le cumpere cu reducere.
Reliance din India, de exemplu, și-a mărit de șapte ori achizițiile de țiței rusesc. Produsele rafinate fabricate în India ar putea ajunge oriunde - inclusiv în UE și în SUA.
Retorica Războiului Rece atinge un nou maxim în urma deciziei Washingtonului de a oferi lansatoare de rachete Kievului, ceea ce a determinat Kremlinul să avertizeze cu privire la o "confruntare directă" între SUA și Rusia, în timp ce Kremlinul strânge lațul în jurul regiunii ucrainene Donbas.
ONU a declarat că Iranul are acum suficient uraniu pentru a produce o armă nucleară, în timp ce tensiunile cresc în diverse locații de război potențial, din Irak până în Yemen. La începutul acestei săptămâni, grupuri susținute de Iran au lansat un atac în Irak, vizând baza militară Al-Asad, care găzduiește forțe americane, la doar câteva zile după ce SUA au confiscat petrol iranian în largul coastelor Greciei. Iranul a răspuns prin sechestrarea a două nave grecești, ceea ce a determinat Grecia să avertizeze cu privire la siguranța navelor din Strâmtoarea Ormuz - o rută maritimă petrolieră cheie pe care Iranul a amenințat-o anterior. În timp ce negocierile nucleare stagnează, în Iran se răspândesc tulburări care amintesc de revoltele sângeroase din 2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...