Orașele din China vor să ofere subvenții pentru a redresa vânzările auto
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Bulgaria şi România au raportat cel mai semnificativ declin, transmite DPA.
Bulgaria şi România au raportat cel mai semnificativ declin, transmite DPA.
Două oraşe din China, puternic dependente de industria auto, intenţionează să ofere subvenţii pentru a stimula vânzările de maşini, afectate de epidemia de coronavirus (Covid-19), transmite Reuters.

China este cea mai mare piaţă auto din lume.

În oraşul Guangzhou din sudul ţării - unde producătorii auto niponi Toyota, Honda şi Nissan au societăţi mixte împreună cu partenerii chinezi - autorităţile locale plănuiesc să reintroducă subvenţiile pentru a încuraja cetăţenii să cumpere vehicule electrice. Anul trecut au fost retrase precedentele subvenţiile acordate pentru achiziţionarea maşinilor electrice.

Coronavirus. Mesajul OECD: Recesiunea bate la ușa multor economii

Xiangtan, un oraş cu trei milioane de locuitori din sudul provinciei Hunan, va oferi subvenţii de 3.000 yuani (429 dolari) în numerar la achiziţionarea maşinilor fabricate de producătorul local Geely, a anunţat publicaţia Hunan Daily.

Vânzările auto în China s-au contractat cu 18,7% în ianuarie, a 19-a lună de scădere consecutivă. Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) avertizează că declinul va fi şi mai accentuat în februarie, din cauza impactului epidemiei de coronavirus, care a dus la închiderea multor fabrici. De asemenea, CAAM se aşteaptă ca în primul semestru din 2020 livrările să scadă cu peste 10%.

Luna trecută, Ministerul Comerţului de la Beijing a anunţat că epidemia are "un impact relativ ridicat" asupra nivelului consumului în China, iar Guvernul va lua în considerare adoptarea unor măsuri suplimentare de sprijin, inclusiv pentru majorarea vânzărilor auto.

Conform datelor publicate de Asociaţia Chineză de Autovehicule (PCA), în primele 23 de zile din februarie vânzările auto în China au scăzut cu 89%.

Luna trecută, oraşul Foshan - unde Volkswagen are o fabrică împreună cu FAW Group - a anunţat că va oferi subvenţii de 2.000 yuani în numerar pentru achiziţionarea de maşini noi şi de 3.000 yuani la înlocuirea vehiculelor existente.

China este responsabilă pentru 27% din producţia auto globală, faţă de 7% în 2003, conform datelor UBS

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...

Țările de Jos au deschis prima linie de testare Hyperloop

O nouă eră a călătoriilor începe în Europa odată cu...

Smart Band 8 Pro, un ceas conectat foarte lăudat

Smart Band 8 Pro este unul dintre cele mai competitive...


pixel