Orașul unde nu se nasc copii. În ce țară se întâmplă FOTO

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Longyearbyen este cea mai mare așezare din insulele Svalbard, situate în Oceanul Arctic și aparținând Norvegiei. Cu o populație de circa 2000 de locuitori, așezarea nu numai că adăpostește rezerva mondială de semințe, așa numitul depozit Svalbard International Seed Vault, dar are legi dintre cele mai ciudate. 

Orașul a fost întemeiat în 1906 de John Munroe Longyear principalul proprietar al Companiei Arctice de Cărbune din Boston (Arctic Coal Company of Boston). Distrus de germani în Al Doilea Război Mondial în anul 1943, el a fost reconstruit ulterior. nflictului. Mineritul și turismul sunt principalele activități.

Tot aici, în 2008, a fost construit un uriaș depozit de semințe care va păstra, când va fi la maximă capacitate, semințele a aproximativ 100 de milioane de specii de plante de pe glob. Acum sunt reprezentate cam o jumătate de milion. SISV, cunoscut și ca “seiful pentru sfârșitul lumii", este conceput pentru a păstra câte un eșantion din toate varietățile de plante cunoscute de om.

Intrarea în depozit are o concepție futuristă cu câteva oglinzi metalice care reflectă razele soarelui în timpul zilei și strălucesc în întunericul nopții, fiind realizate de artistul norvegian Dyveke Sanne.

O lege din 1950

În schimb, în orașul cu temperaturi glaciale nu există spitale și, conform legii, aici locuitorilor li se interzice să moară. Potrivit actului normativ, adoptat în 1950, oamenii nu au voie nici să se mute.

De ce? Pentru că, potrivit publicației The International Business Times, frigul polar împiedică descompunerea cadavrelor. În anii 2000, oamenii de ştiinţă au exhumat cadavrele unor oameni răpuși de o gripă deosebit de gravă, în 1917. Ba chiar la analize s-au găsit particule ale acelui virus. Prin urmare, bolnavii în fază terminală sunt transferaţi la Oslo, capitala norvegiană care se află la 2.000 km distanţă. Orașul nu are nici spital sau morgă.

Inedit este și faptul că tot aici nu există nașteri, iar femeile sunt transferate pe continent cu o săptămână înainte de termen şi se întorc după o anumită perioadă, pentru a nu pune în pericol viața micuților, vulnerabili la condiţiile meteorologice extreme.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Bursa / Foto: Freepik
Ferma. Foto: Pexels.com
Foto: Reuters
Wall Street. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Seminte. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Donald Trump

Skype, mesajul de adio pentru utilizatori

Aplicaţia de mesagerie Skype va fi închisă, iar...

Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Baraj. Foto: Freepik.com
Foto: Freepik.com
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF)
Freepik.com
Vladimir Putin / Foto: kremlin.ru
Freepik.com
Cheile casei
Freepik.com
Foto: Freepik.com

pixel