Chirie de 200.000 de euro, atât plătește Ministerul Investițiilor
Adrian Câciu a făcut câteva...
”Acesta este unul dintre cele mai importante civilizații antice, dar lumea occidentală nu o cunoaște”, spune Michael Harrower de la Universitatea John Hopkins din Baltimore, Marylnad, ” În afara Egiptului și Sudanului, aceasta este cea mai veche societate complexă sau civilizație majoră din Africa”.
Descoperire surprinzătoare în Egipt. Ceva nemaivăzut
Imperiul Aksum a dominat Africa de est și părți din Arabia din anul 80 ÎC și până în anul DC. Era una dintre puterile principale alături de Roma, Persia și China. Capitala, care se numea tot Aksum, încă există și are încă multe obeliscuri înalte din piatră.
Nimeni nu știe cum s-a dezvoltat această civilizație, A exsitat o societate pre-aksumită, a cărei numei nu este cunoscut. Civilizațiile anterioare se poate să se fi așezat în jurul Yeha, în nordul Etiopiei, care are cea mai veche scriere și cea mai veche construcție care încă să în picioare în Africa sub-sahariană.
Orașul pierdut
După discuții cu populațiile locale echipa a început excavările la un deal din apropierea unui sat. Aici, a fost descoperită o rețea de ziduri de piatră, rămășițe ale clădirilor, ceea ce s-a dovedit că aparțineau unui oraș străvechi, pe care arheologii l-au numit Beta Samati.
”Asta este extraordinar în Etiopia. În Grecia și Roma, o mulțime de locuri au fost deja explorate și studiate, așa că nu prea mai ai parte de descoperiri majore”, a mai spus Harrower.
Descoperirile acestea sunt deosebit de importante a mai spus Jacke Philips de la Școala de Studii Orientale și Africane (SOAS) din Londra. Philips a mai spus că vechile situri arheologice Aksumite și pre-Aksumite au fost făcute prost și neglijent iar lucrările publicate se prezintă sub standardele de azi.
Datările cu carbon radioactiv ale orașului Beta Samati arată că așezarea a existat între anii 771 ÎC și până în anul 645 DC.
Beta Samati avea multe clădiri mici, locuințe sau ateliere. Există și o clădire mare rectangulară care a fost indentificată drept o bazilică. În Imperiul Roman, bazilicile erau utilizate de administrațiile publice sau tribunale și numai mai târziu drept locuri de rugă.
Editare genetică! "Super-copiii" pot fi o armă de distrugere în masă
La început, Aksum avea o religie politeistă, influențată de tradițiile regatului Saba în ceea ce acum este Yemen.
În secolul 4, regele Ezana a convertit Aksum la creștinism astfel că bazilica probabil că a fost construită de creștini.
Arheologii au desoperit și un pandantiv din piatră care poartă semnul crucii. Tot aici a fost găsit și un inel, făcut dintr-un aliaj de cupru acoperit cu foiță de aur și ornat cu o piară roșie numită carneol care are gravat un cap de taur peste o ghirlandă din crengi. Arheologii spun că pare a fi un inel roman, mai puțin stilul insemnului.
Este posibil ca liderii Aksumi să fi adus meșteșugari romani cărora le-au cerut să adapteze stilul roman stilului aksumit. Arheologii știu de multă vreme că Aksum a fost o civilizație comercială puternică, exportau aur, fildeș, elefanți și babuini.
Comerțul a ajuns și la Beta Samati. Aici au fost descoperite amfore care erau folosite probabil la păstrarea vinului, care se pare că venea din Aqaba, ceea ce acum este Iordanul, cât și o mărgea din sticlă care probabil provine din estul Mediteranei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Adrian Câciu a făcut câteva...
Profesorul Mircea Coșea trage...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...
Piețele financiare mizează că...
Înalta Curte de Casaţie şi...
Un decret regal vechi din...