Originea SARS-CoV-2. Descoperire. Experții anunță: AVEM DOVADA
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Studii și iar studii i-au condus pe cercetători la o concluzie
Studii și iar studii i-au condus pe cercetători la o concluzie
Profesorul britanic Angus Dalglish și virologul norvegian Birger Sorensen au declarat că au descoperit „dovezi” ale originii artificiale a coronavirusului, relatează Daily Mail.

Potrivit celor doi experți, oamenii de știință chinezi au dezvoltat SARS-Cov-2 în deja faimosul aborator din Wuhan. După care însă s-au străduit să „acopere urmele” în așa fel încât toate dovezile să indice originea naturală a virusului.

Pentru studiul lor, Dalglish și Sorensen au analizat experimentele efectuate de cercetătorii din Wuhan între 2002 și 2019. Astfel ei au ajuns la concluzia că specialiștii chinezi au dezvoltat, inclusiv în colaborare cu universități americane, instrumente pentru crearea SARS-Cov-2.

Mai mult, Dalglish și Sorensen susțin că oamenii de știință din Wuhan au încercat să facă virusul de originie naturală mult mai infecțios, astfel încât să se înmulțească rapid în celulele umane. De ce? Pentru a înțelege mai bine impactul potențial al coronavirusului asupra oamenilor. 

Cei doi experți consideră că specialiștii chinezi au folosit „baza” coronavirusului existent la liliecii de peșteră, căruia ”i-ar fi atașat”, ca să spunem așa, o nouă ”proteină spike”, transformându-l în SARS-Cov-2. Unul dintre indicii ce caracterizează această manipulare a virusului îl constituie seria de patru aminoacizi descoperită de Dalglish și Sorensen proteina spike a coronavirusului.

Citește și Cum a apărut virusul SARS-CoV-2. Ce știu, de fapt, serviciile americane
 
Virologul norvegian a explicat că toți aminoacizii au o sarcină pozitivă. Acest lucru permite virusului să se agațe strâns de părțile încărcate negativ ale celulelor umane, ca un magnet."Dar, la fel ca magneții, aminoacizii încărcați pozitiv se resping reciproc, astfel încât în ​​virusurile de origine naturală, chiar și lanțuri de trei se întâlnesc foarte rar. Iar patru aminoacizi la rând ceva extrem de puțin probabil", a concluzionat Sorensen.

În raportul său publicat în urmă cu câteva săptămâni, după vizita efectuată în China, inclusiv la laboratorul din Wuhan, OMS arăta că varianta producerii artificiale a virusului este „foarte puțin probabilă”. Ei au sugerat că virusul a fost transmis oamenilor de la lilieci prin intermediul unui alt animal. În același timp, Statele Unite și alte 13 țări și-au exprimat „îngrijorarea cu privire la constatările Organizației Mondiale a Sănătății” și au anunțat necesitatea efectuării unei „investigații independente” cu privire la originea virusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Un român norocos poate deveni, duminică, milionar în euro

Loteria Română anunţă un report cumulat la Noroc de...

CNPP: Viaţă de "special": 24.151 lei pe lună

Casa Naţională de Pensii Publice a transmis...

Finanțele au publicat ghidul e-Transport

Ministerul Finanțelor și Agenția Națională de...

AQUILA a preluat Parmafood

AQUILA finalizează a doua tranzacție din 2024, prin preluarea Parmafood.

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Programul magazinelor de Paște; Implementarea salariului...

TikTok renunță voluntar la plata recompenselor

TikTok a anunțat miercuri că va suspenda "voluntar"...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel