OTP Bank se alătură programului IMM Invest România
Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Pentru a fi alături de antreprenorii români
Pentru a fi alături de antreprenorii români
OTP Bank a făcut demersurile necesare pentru a se alătura Convenţiei de Garantare şi Plată a Granturilor şi pentru a avea un rol activ în Programul de susţinere a întreprinderilor mici şi mijlocii - IMM Invest România, arată banca într-un comunicat.

"Înţelegem urgenţa şi necesitatea de a fi alături de antreprenorii români, în mod special, în acest context extrem de dificil generat de pandemia de COVID-19. Vrem ca, împreună cu ei şi ceilalţi jucători din sistemul bancar, să repornim rapid economia românească, să dăm un restart motoarelor şi un imbold afacerilor care au nevoie de sprijinul nostru. Dorim să ne alăturăm programului guvernamental IMM Invest şi îl considerăm salvator pentru firmele aflate în dificultate întrucât atât dobânda, cât şi comisionul de garantare şi risc sunt suportate integral din bugetul de stat în cadrul unei scheme de ajutor de stat/minimis", a declarat Alexandru Neagu, director pentru IMM-uri în cadrul OTP Bank.

IMM-urile din România care doresc să aplice pentru credite acordate în cadrul Programului IMM Invest trebuie să se înscrie online începând de vineri, 17 aprilie, ora 10:00, pe portalul IMM Invest, şi să aleagă o bancă cu care să colaboreze.

Citește și Cîțu anunță: Vineri, o zi foarte importantă pentru IMM-uri

Ulterior transmiterii solicitării, FNGCIMM va transmite băncii selectate de client documentele înregistrate de acesta în cadrul platformei, precum şi acordul de principiu privind eligibilitatea beneficiarului aplicant. În continuare, intervine contribuţia băncii astfel încât ajutorul de la stat să fie bine folosit, în interesul afacerilor şi al economiei româneşti.

OTP Bank România, subsidiară a OTP Group, este un furnizor integrat şi auto-finanţat de servicii financiare. Banca ocupă locul 9 după active în clasamentul jucătorilor bancari din România, din decembrie 2018, se precizează în comunicat.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...

”Se vor închide toate aprozarele!” Un strigăt de neputință

O spune patronul unui mic astfel de magazin, un...

Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei

Știri despre: Cheltuieli de Paști; Temerile...


pixel