OZN-urile și toate SPECULAȚIILE. Ce cred oamenii de știință
Autor: Dana Mihai
Data publicării:
OZN-urile și toate SPECULAȚIILE. Ce cred oamenii de știință
OZN-urile și toate SPECULAȚIILE. Ce cred oamenii de știință
Obiectele ciudate și luminile ce apar pe cer au dat naștere, de-a lungul anilor, la numerose speculații, cum că aceste OZN-uri aparțin unor civilizații care s-au dezvoltat pe alte planete.

Au fost multe așa-numitele „observații” de OZN-uri în ultimele decenii. Unii oameni sunt convinși că ceea ce au văzut a fost de fapt un OZN și nu seamănă cu nimic altceva pentru a putea fi confundat.

Deci, ce este exact un OZN? Termenul OZN înseamnă Obiecte Zburătoare Neidentificate și este folosit pentru a descrie un fenomen inexplicabil.

A fost folosit pentru prima dată în anii 1950, înainte ca acești oameni să le numească farfurii zburătoare, deoarece păreau să semene cu un obiect în formă de disc care zboară.

Un OZN, vinovat de dezactivarea rachetelor nucleare ale SUA?

După ce a fost creat termenul OZN, acesta a fost menit să fie folosit pentru orice obiect necunoscut reperat pe cer, dar a devenit un termen folosit pentru "navele extratereștrilor".

Unii cred că OZN-urile sunt pilotate de extratereștrii care călătoresc pe Pământ de pe o altă planetă, o planetă care încă nu a fost explorată de oameni.

Alte speculații au apărut când oamenii au declarat că au fost răpiți de aceste OZN-uri.

Multe alte observații găsite în legătură cu OZN-uri provin de la piloți care pretindeau că văd obiecte zburătoare misterioase pe care nu le mai văzuseră niciodată și nu se asemănau cu nici un alt avion.

Una dintre primele și cele mai cunoscute observări ale unui OZN a fost în 1947 în Washington. Un om de afaceri, Kenneth Arnold, a susținut că a văzut un grup de nouă obiecte zburătoare în fața lui, în timp ce își pilota avionul personal.

După această întâlnire, declarațiile au început să se înmulțească în anul următor, iar Forțele Aeriene ale SUA au început o investigație asupra obiectelor misterioase numită Project Sign.

De atunci, rapoartele și investigațiile au continuat să fie cercetate, documentate și analizate mai departe de către oamenii de știință.

Cu toate aceste observații ale obiectelor neidentificate, te face să te întrebi dacă există o viață secretă în acele nave.

Deși dorim să credem că OZN-urile sunt reale, majoritatea observațiilor sunt obiecte comune, cum ar fi avioane, nori neobișnuiți sau un meteor sau o planetă care strălucește mai tare.

Unii oameni au confundat chiar un balon de pe cer cu un OZN.

Unele cazuri au rămas neidentificate chiar și după investigații suplimentare, dar oamenii de știință cred că trebuie să fie obiecte comune pe care oamenii pur și simplu nu le recunosc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România a importat mai multe gaze naturale

În orice caz, așa reiese din datele statistice oficiale. 

În Japonia, AI prezice ce angajați vor demisiona

Companiile japoneze se străduiesc să-și protejeze...

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

China lansează o nouă forță de apărare cibernetică

China a anunțat crearea în cadrul armatei a unei noi...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...


pixel