OZN-urile, subiect fierbinte în Congresul SUA. Acuzații dure
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Poporul american trebuie să știe
Poporul american trebuie să știe
Republicanul Mark Walker, membru al Comisiei pentru apărare națională din Camera Reprezentanților a Congresului Statelor Unite a acuzat US Navy, marina militară a SUA, că a dezvăluit informații privind contactele cu obiecte zburătoare neidentificate (OZN), scrie publicația Politico.  

Walker, care face parte inclusiv din subcomisia pentru informații și lupta împotriva terorismului, i-a scris încă din luna iunie secretarului US Navy, Richard Spencer, cerându-i să detalieze acțiunile întrerprinse de conducerea Marinei militare pentru a cerceta situațiile în care au avut loc contacte cu OZN-uri și dacă există companii străine sau firme comerciale care au pus la noi noi tehnologii care să explice astfel de fenomene.

Politicianul republican a cerut, de asemenea, ”dovezi consistente” privind contactele cu OZN-uri. Subsecretarul Thomas Modley i-a răspuns congressmanului că US Navy ”tratează foarte în serios toate informațiile care apar pe această temă și continuă să consemneze cazuri în care sunt observate OZN-uri, analizându-le cu atenție”.

”Chiar dacă asigurările lui Modly privind atenția acordată de US Navy acestor evenimente au darul de a mă liniști, într-o oarecare măsură, sunt dezamăgit de absența răspunsurilor la întrebări concrete privind pericolul pe care l-ar putea reprezenta în spațiul aerian al Statelor Unite aparate de zbor mult mai avansate din punct de vedere tehnic”, a venit replica lui Walker.

Citește și OZN-urile există? Ce observă și filmează piloții americani VIDEO

Potrivit afirmațiilor sale, ”dacă US Navy crede că Rusia sau China dețin tehnologii aerospațiale performante și care, ipotetic vorbind, pot pune în pericol securitatea națională, poporul american are dreptul să știe ce face Guvernul țării în această privință”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel