Palatul țarilor, renovat. Reședinta ”intimă” a dinastiei Romanov FOTO

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
De aici ultimii Romanov au pornit pe drumul spre moarte
De aici ultimii Romanov au pornit pe drumul spre moarte
  • De aici ultimii Romanov au pornit pe drumul spre moarte
Palatul în care au locuit ultimii reprezentanţi ai dinastiei Romanov și unde familia ţarului Nicolae al II-lea a trăit până la Revoluţia din 1917, a fost complet renovat şi va fi deschis pentru public în 2020, au anunţat autorităţile ruse.

Construit la sfârşitul secolului al XVIII-lea, nu departe de Sankt-Petersburg, Aleksandrovski Dvoreț (Palatul Aleksandr) a servit timp de 12 ani ca reşedinţă principală a ultimului ţar al Rusiei, de la Revoluţia din 1905 şi până la Revoluţia din 1917, care a pus capăt, în urma unui masacru sângeros, dinastiei Romanov. Lucrările de renovare au început în 2012 şi a fost închisă pentru public din 2015. Palatul se află în Puşkino, vastul domeniu al fostei reşedinţe imperiale Ţarskoe Selo, unde se află şi alte edificii şi parcuri.

"Palatul Aleksandr era unic. Aici și-au trăit în intimitate familia imperială, care avea un stil de viață destul de izolat", a explicat Olga Taratyanova, directoarea Muzeului Ţarskoe Selo. Din impunătoarea clădire, construită în stil neo-clasic, vor fi deschise pentru turişti opt săli, inclusiv un salon, un cabinet şi camera de dormit a ţarului Nicolae al II-lea şi a soţiei sale, împărăteasa Alexandra Fedorovna.

Lucrările de renovare au vizat în principal podelele, tapiseriile şi tavanele. Ele au permis, de asemenea, descoperirea unei camere de toaletă decorată în stil maur, în care, potrivit fotografiilor din epocă, Nicolae al II-lea petrecea mult timp. Încăperea, dotată și cu o mică piscină, a fost împărțită în două spații separate, ascunse în perioada sovietică.

Citește și O bijuterie istorică Fabergé, scoasă la licitație. VIDEO

Spre deosebire de alte palate din împrejurimile oraşului Sankt Petersburg, Palatul Aleksandr nu a fost distrus de nazişti în timpul celui de-al Doilea Război mondial, el găzduind pentru o vreme sediul local al Gestapo-ului german şi o închisoare. Potrivit experţilor, interioarele palatului au fost avariate şi parţial distruse după Al Doilea Război Mondial, când fosta rezidenţă imperială a fost transformată într-un institut militar sovietic.

După ce a abdicat în 1917, ţarul Nicolae al II-lea a fost plasat în arest la domiciliu, în acest palat, alături de soţia și cei cinci copii ai săi. Toţi au fost trimişi apoi în Tobolsk, în Siberia, şi în cele din urmă la Ekaterinburg, în regiunea Ural, unde au fost executaţi de bolşevici pe 17 iulie 1918.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com
Proiect / Foto: Freepik
Consiliul Concurenței / Foto: DCBusiness

Protest spontan la Consiliul Concurenţei

Protest spontan al angajaţilor Consiliului Concurenţei,...

Freepik.com
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Cumpărături online / FOTO: Freepik
BVB
Birou. Freepik.com
Foto: Pexels.com
Comisia Europeană propune reducerea folosirii gazelor în UE cu 15%
Dolari. Freepik.com
Donald Trump / Foto: Casa Albă / Daniel Torok
Dragos Anastasiu / Foto: gov.ro
Alexandru Nazare
ANAF

ANAF urmează să aibă un nou șef

Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...

Bancnote
Noile telefoane Nothing
Bogdan Ivan și partenerii kazahi
Bursa de Valori București
Registrul Auto Roman
Ciprian Tătărușanu și Alin Dobre
George-Sergiu Niculescu

pixel