Pandemia a afectat și PELERINAJUL RELIGIOS în această țară

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Pandemia a afectat și PELERINAJUL RELIGIOS în această țară
Pandemia a afectat și PELERINAJUL RELIGIOS în această țară
Pentru afacerile care depind de cel mai important loc de pelerinaj religios din Portugalia, ziua de 13 octombrie trebuia să fie cea mai importantă zi a anului, însă anul acesta lucrurile s-au schimbat din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

În fiecare an în data de 13 octombrie mii de pelerini se îndreaptă spre sanctuarul de la Fatima, ridicat pe locul unde în 1917 Sfânta Fecioară Maria a apărut în faţa a trei copii.

Din cauza restricţiilor introduse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului, doar 4.500 de pelerini au luat parte la ceremoniile din acest an comparativ cu 100.000 în 2019 iar donaţiile de care depinde sanctuarul au scăzut aproape la zero, a declarat purtătorul de cuvânt, Carmo Rodeira.

Armata sud-coreeană în PERICOL! Ce s-a întâmplat

"Sanctuarul există pentru a-i întâmpina pe pelerini...însă cel mai mare impact este asupra modului în care celebrăm credinţa şi aceasta este cea mai mare provocare pe care pandemia a ridicat-o pentru Biserică", a spus Carmo Rodeira.

Între timp restaurantele stau goale în oraşul dependent de turismul religios iar rezervările la hotel sunt în scădere cu 90%, potrivit cifrelor oficiale.

"Vizitatorii internaţionali au dispărut pur şi simplu", spune Alexandre Marto, directorul Fatima Hotels, un grup de 10 hoteluri care împart aceeaşi platformă de rezervare.

În jurul sanctuarului, cele câteva zeci de magazine care vând obiecte religioase sunt aproape goale şi chiar şi cele care au clienţi trec printr-o perioadă dificilă. "Străinii au încetat să mai vină şi acum sunt doar portughezii, care au puţini bani, aşa ca mine", spune Ana Maria, 60 de ani, proprietara unui mic magazin.

Însă pentru unii, criza sanitară a creat oportunităţi. Ana Paula Reis a decis să îşi mute restaurantul spre o locaţie mai puţin frecventată de turişti astfel încât clienţii locali pot să se bucure de reţetele tradiţionale într-un conform sporit. "Pe străzile frecventate de turişti, hotelurile sunt închise, magazinele sunt închise. Este ceva de speriat" spune Ana Paula Reis. "Pandemia mi-a dat şansa de a creşte", adaugă proprietara restaurantului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Adrian Câciu
Contabil
Flacără la aragaz / Foto: Freepik
Baterii pentru stocarea energiei / Foto: Freepik
TVA
Fabrică de imbuteliere Pepsi

Pepsi, dată în judecată în SUA de protecția consumatorului

Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...

Exploatare de litiu
Fermieri stau pe o combină agricolă / Foto: Freepik
Vaporul eCSOV

A început marea electrificare a transportului naval

Industria navală face pași importanți către un viitor...

ByteDance, compania mamă a TikTok
Stațiune de schi
FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE

pixel