Pandemia a afectat și PELERINAJUL RELIGIOS în această țară

Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Pandemia a afectat și PELERINAJUL RELIGIOS în această țară
Pandemia a afectat și PELERINAJUL RELIGIOS în această țară
Pentru afacerile care depind de cel mai important loc de pelerinaj religios din Portugalia, ziua de 13 octombrie trebuia să fie cea mai importantă zi a anului, însă anul acesta lucrurile s-au schimbat din cauza pandemiei de coronavirus, transmite Reuters.

În fiecare an în data de 13 octombrie mii de pelerini se îndreaptă spre sanctuarul de la Fatima, ridicat pe locul unde în 1917 Sfânta Fecioară Maria a apărut în faţa a trei copii.

Din cauza restricţiilor introduse de autorităţi pentru a limita răspândirea virusului, doar 4.500 de pelerini au luat parte la ceremoniile din acest an comparativ cu 100.000 în 2019 iar donaţiile de care depinde sanctuarul au scăzut aproape la zero, a declarat purtătorul de cuvânt, Carmo Rodeira.

Armata sud-coreeană în PERICOL! Ce s-a întâmplat

"Sanctuarul există pentru a-i întâmpina pe pelerini...însă cel mai mare impact este asupra modului în care celebrăm credinţa şi aceasta este cea mai mare provocare pe care pandemia a ridicat-o pentru Biserică", a spus Carmo Rodeira.

Între timp restaurantele stau goale în oraşul dependent de turismul religios iar rezervările la hotel sunt în scădere cu 90%, potrivit cifrelor oficiale.

"Vizitatorii internaţionali au dispărut pur şi simplu", spune Alexandre Marto, directorul Fatima Hotels, un grup de 10 hoteluri care împart aceeaşi platformă de rezervare.

În jurul sanctuarului, cele câteva zeci de magazine care vând obiecte religioase sunt aproape goale şi chiar şi cele care au clienţi trec printr-o perioadă dificilă. "Străinii au încetat să mai vină şi acum sunt doar portughezii, care au puţini bani, aşa ca mine", spune Ana Maria, 60 de ani, proprietara unui mic magazin.

Însă pentru unii, criza sanitară a creat oportunităţi. Ana Paula Reis a decis să îşi mute restaurantul spre o locaţie mai puţin frecventată de turişti astfel încât clienţii locali pot să se bucure de reţetele tradiţionale într-un conform sporit. "Pe străzile frecventate de turişti, hotelurile sunt închise, magazinele sunt închise. Este ceva de speriat" spune Ana Paula Reis. "Pandemia mi-a dat şansa de a creşte", adaugă proprietara restaurantului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Florin Barbu
Bursa de la București
Miniștrii cabinetului Bolojan / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Freepik.com
Foto: Freepik.com

Rusia raportează un deficit bugetar de 1,7% din PIB

 Deficitul bugetar a ajuns la 1,7% din PIB, nivelul...

Dolari. Freepik.com
Elon Musk / Foto: Casa Albă / Flickr
Câmp petrolier / FOTO: Freepik
Casă de schimb valutar
Contor electric
Gabriel Biris
Factură energie electrică
ROBOR
Protest al angajaților MIPE
Ștampilă de vot / Foto: Octav Ganea / Inquam Photos
Aramco

Surpriză totală, saudiții scumpesc petrolul

Arabia Saudită majorează prețurile la țiței pentru toate...

Cazino
Oameni traversează strada
Membrii SANITAS sunt nemulțumiți
Freepik.com
Carrefour
Dumitru Costin, BNS
Medicamente / Foto: Freepik
Bursa de Valori București
Banca Naționala a României
Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 37 de grade, iar cele minime se vor situa între 17 şi 23 de grade.
Centru de date / Foto: Freepik

pixel