Știrile dimineții. Cinci informații pentru începutul zilei
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În contextul actual, atât companiile dar şi guvernele multor state au fost nevoite să reconsidere măsuri care limitează birocraţia şi simplifică procedurile, elimină timpi morţi în relaţia client - companie de asigurări, transformă clientul final din simplu beneficiar al unei poliţe de asigurare într-un partener activ al companiei, susţin reprezentanţii Leader Team Broker.
"Criza a demonstrat că digitalizarea industriei în care activăm şi inteligenţa artificială sunt două instrumente care lucrează în beneficiul tuturor părţilor implicate în industrie. Pentru companii, digitalizarea permite încheierea mai multor tipuri de poliţe la distanţă, interacţiune digitalizată cu clientul, dezvoltarea unor aplicaţii extrem de precise şi de utile în relaţia cu acesta precum aplicaţii pentru inspecţii de risc, soluţionare daune sau vânzări de asigurări", a declarat Răzvan Rusu, fondatorul Leader Team Broker.
Potrivit acestuia, pentru client, digitalizarea aduce soluţionare rapidă a problemei, un nivel mai ridicat de încredere şi transformarea acestuia din beneficiar în partener. Totodată, pentru angajaţii unei companii de asigurări, digitalizarea înseamnă eliminarea fără risc a unor procese repetitive şi posibilitatea de a lucra la dezvoltarea de produse noi, cu valoare adăugată.
Citește și ISF se implică în lupta împotriva covid-19. Donează 50.000 de euro
Leader Team Broker este prima companie românească ce a introdus inteligenţa artificială în activitatea curentă, cu scopul de a degreva echipa de taskuri repetitive şi de a creşte eficienţa în relaţia cu clientul.
"Investiţia de la acel moment şi-a atins pe deplin scopul. Am eliminat erorile umane în gestionarea volumelor mari de informaţii şi cifre, clienţii au beneficiat de răspunsuri extrem de rapide pentru documentele şi evidenţele pe care le solicită, am putut aloca mai mult timp să gândim împreună cu echipa produse noi. Dacă nu făceam aceste investiţii, astăzi, am fi avut dificultăţi în gestionarea clienţilor, a încasărilor şi a relaţiei cu asigurătorii", a adaugat Răzvan Rusu.
Ca efect al digitalizării, echipa de consultanţi Leader Team Broker a dezvoltat, în ultimul an, un serviciu menit să îmbunătăţească rata de retenţie a angajaţilor în industrii cheie. Programul de audit al beneficiilor pentru angajaţi poate ajuta compania să crească cu până la 25% nivelul de retenţie al angajaţilor şi să salveze până la 40% din bugetul investit în pachetul salarial. Auditul face parte din conceptul iDoctor lansat la finalul anului trecut.
Actualul context îndreaptă atenţia spre produse de asigurări din domeniul sănătăţii, o tendinţă aşteptată fiind creşterea interesului pieţei către produse şi poliţe dedicate dar şi lărgirea pieţei potenţiale.
"Criza a accelerat adoptarea de către stat şi de către companii a unor soluţii care trenau de multă vreme iar cel mai bun exemplu este legiferarea recentă a serviciilor de telemedicină. Dincolo de beneficiul de timp pe care îl obţine clientul/pacientul, un efect extrem de important este creşterea accesibilităţii. Dacă înainte de legiferare, multe persoane erau în imposibilitate fizică de a beneficia de servicii medicale la distanţă, odată cu deschiderea acestei opţiuni, orice persoană, indiferent unde locuieşte, are acces la o consultaţie medicală, prin intermediul unei conexiuni telefonice. Este un pas important la care a contribuit tehnologia actuală şi, indirect, criza actuală", explică Alexandra Elena Durbacă, director executiv al companiei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
În cadrul emisiunii Totul...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...