Pandemia nu urmează tipare cunoscute. Ce au descoperit experții
Autor: Georgel Simionică | 25 noi, 07:04
Oamenii de știință încearcă încă să afle cum vor evolua lucrurile
Oamenii de știință încearcă încă să afle cum vor evolua lucrurile
LA începutul pandemiei, expertții apreciau că odată cu trecerea timpului COVID-19 se va transforma într-un fel de gripă sezonieră. Însă conform unui recent studi, acest lucru este foarte departe de adevăr.

O nouă analiză statistică susține convingerile conform cărora COVID-19 a devenit mai letală în Marea Britanie la sfârșitul anului 2020, sugerând, în același timp, că mai mulți factori - nu doar varianta alfa a virusului care provoacă COVID-19 - au fost de vină.

Patrick Pietzonka de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, și colegii săi prezintă aceste constatări în revista PLOS ONE din 24 noiembrie 2021.

Studierea modului în care letalitatea COVID-19 s-a schimbat de-a lungul timpului în diferite regiuni ar putea ajuta la orientarea eforturilor continue de abordare a acestei boli. Deși evaluările simple și preliminare ale datelor privind infecția și mortalitatea sugerează că COVID-19 ar fi putut deveni mai letală în Marea Britanie la sfârșitul anului 2020, au lipsit analize mai riguroase.

Pentru a explora dacă COVID-19 a devenit într-adevăr mai letală la sfârșitul anului 2020, Pietzonka și colegii săi au utilizat o abordare statistică. Aceasta le-a permis să tragă concluzii mai puternice din punct de vedere statistic cu privire la letalitate din datele săptămânale privind numărul de cazuri și numărul de decese cauzate de COVID-19 în Regatul Unit. 

G Ad:

COVID-19. S-a descoperit imunitatea ”SPECIALĂ”. Ce înseamnă

Această analiză sugerează că, la sfârșitul toamnei anului 2020 în Regatul Unit, COVID-19 a devenit într-adevăr mai letală - ceea ce înseamnă că probabilitatea ca o persoană infectată să moară din cauza bolii a crescut.

Speculațiile anterioare susțin că această creștere a letalității a fost determinată de varianta alfa (B.1.1.1.7) a virusului SARS-CoV-2, care a fost mai infecțioasă decât variantele răspândite anterior în Regatul Unit. Cu toate acestea, noua analiză sugerează că letalitatea a crescut într-o măsură mai mare decât ar fi explicat varianta alfa și că această creștere a letalității a început înainte ca varianta alfa să fie răspândită.

Aceste constatări sugerează că, în timp ce varianta alfa a contribuit la creșterea letalității la sfârșitul anului 2020, alți factori au fost, de asemenea, în joc. Vor fi necesare cercetări suplimentare pentru a identifica acești factori, dar autorii sugerează că aceștia ar putea include o presiune crescută asupra serviciilor de asistență medicală și sezonalitatea - un ciclu sezonier în ceea ce privește severitatea unui virus, care se observă în mod obișnuit pentru alte boli respiratorii, cum ar fi răceala comună și gripa.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro