Băncile europene în picaj accentuat. Un dezastru
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
O nouă analiză statistică susține convingerile conform cărora COVID-19 a devenit mai letală în Marea Britanie la sfârșitul anului 2020, sugerând, în același timp, că mai mulți factori - nu doar varianta alfa a virusului care provoacă COVID-19 - au fost de vină.
Patrick Pietzonka de la Universitatea din Cambridge, Marea Britanie, și colegii săi prezintă aceste constatări în revista PLOS ONE din 24 noiembrie 2021.
Studierea modului în care letalitatea COVID-19 s-a schimbat de-a lungul timpului în diferite regiuni ar putea ajuta la orientarea eforturilor continue de abordare a acestei boli. Deși evaluările simple și preliminare ale datelor privind infecția și mortalitatea sugerează că COVID-19 ar fi putut deveni mai letală în Marea Britanie la sfârșitul anului 2020, au lipsit analize mai riguroase.
Pentru a explora dacă COVID-19 a devenit într-adevăr mai letală la sfârșitul anului 2020, Pietzonka și colegii săi au utilizat o abordare statistică. Aceasta le-a permis să tragă concluzii mai puternice din punct de vedere statistic cu privire la letalitate din datele săptămânale privind numărul de cazuri și numărul de decese cauzate de COVID-19 în Regatul Unit.
COVID-19. S-a descoperit imunitatea ”SPECIALĂ”. Ce înseamnă
Această analiză sugerează că, la sfârșitul toamnei anului 2020 în Regatul Unit, COVID-19 a devenit într-adevăr mai letală - ceea ce înseamnă că probabilitatea ca o persoană infectată să moară din cauza bolii a crescut.
Speculațiile anterioare susțin că această creștere a letalității a fost determinată de varianta alfa (B.1.1.1.7) a virusului SARS-CoV-2, care a fost mai infecțioasă decât variantele răspândite anterior în Regatul Unit. Cu toate acestea, noua analiză sugerează că letalitatea a crescut într-o măsură mai mare decât ar fi explicat varianta alfa și că această creștere a letalității a început înainte ca varianta alfa să fie răspândită.
Aceste constatări sugerează că, în timp ce varianta alfa a contribuit la creșterea letalității la sfârșitul anului 2020, alți factori au fost, de asemenea, în joc. Vor fi necesare cercetări suplimentare pentru a identifica acești factori, dar autorii sugerează că aceștia ar putea include o presiune crescută asupra serviciilor de asistență medicală și sezonalitatea - un ciclu sezonier în ceea ce privește severitatea unui virus, care se observă în mod obișnuit pentru alte boli respiratorii, cum ar fi răceala comună și gripa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sectorul bancar mondial, pus la încercare de noile...
Noile tarife vamale de 10%...
Mai corect spus, președintele...
Deși înăsprirea sancțiunilor...
Bulgaria se pregătește să...
Consolidarea fiscală și...
Piețele bursiere globale au...
O echipă de cercetători a...
Dacă Tesla nu o duce prea bine,...
În contextul unei crize...
O decizie neașteptată a președintelui american.
Un nou tip de armă de mare precizie.
Prudență, cuvântul de ordine, roșu culoarea dominantă.
Grupaj de știri.
Guvernul dă undă verde reluării...
Avertizări ANM: instabilitate...
Piața de capital din România a...
Coridorul Sudic de Gaze a avut...
Berlinul finanțează accesul...
Seismul s-a produs la ora 4,33.
Liderul american a reacționat prompt la decizia...
Cursul valutar rezultat din...
„Oamenii bogați vor veni în...
Cele două referințe mondiale de...
Uniunea Europeană are din nou...
Este vorba despre un tip de armament care joacă un rol...
Operatorii de platforme digitale care intermediază...
Noi indicii despre scenariul...
Tarifele vamale afectează...