Parfum Gogo Chanele sau pantofi Ababis. În ce țară se vând

Autor: Simona Haiduc
Data actualizării:
Data publicării:
Parfumul ”Gogo Chanele”, pantofi ”Ababis” sau indispensabili ”Caiwen Kani” copiați de la Calvin Klein: în pofida tuturor eforturilor depuse de gigantul chinez al comerțului online, Alibaba, organizator al celei mai mari operațiuni de vânzări cu reduceri, propusele contrafăcute continuă să inunde platformele.

Pe fondul sancțiunilor economice americane, China a asigurat că va spori măsurile de protecție a proprietății intelectuale a întreprinderilor, un dosar crucial în războiul comercial dintre Washington și Beijing. În urmă cu numai câteva zile, președintele Xi Jinping și-a reafirmat determinarea de a-i pedepsi aspru pe vânzătorii de produse contrafăcute. Iar o lege care va ieși curând îi va obliga pe giganții comerțului online, printre care și Alibaba, să curețe site-urile de mărfuri litigioase.

Prezentă, practic, pe toate smartphone-urile din China, aplicația Taobao, de la Alibaba, este una dintre cele mai mari platfome mondiale de vânzări online (634 de milioane de utilizatori activi pe lună). Dar dacă marea majoritate a produselor comercializate sunt autentice, multe sunt imitații. Aici se pot achiziționa, spre exemplu, pentru numai 5 euro, pantofi sport ”Ababis”, care preiau însă logo-ul și benzile caracteristice Adidas. Iar prețul unei perechi de pantofi ”Balenciaca” este 16 euro.

Site-ul oferă o gamă variată de genți Louis Vuitton, cu 15 euro bucata. Nici concurentul Longchamp nu a scăpat atenției chinezilor: copii ale genților Nylon pot fi cumpărate la un preț similar, dar sub marca Long Chamg. Tricouri false Lacoste se găsesc cu 9 euro, inclusiv cu crocodilul perfect brodat.

Consumatorii nu fac distincție între fals și autentic. ”Nu văd nici o diferență”, declară un tânăr de 26 de ani în fața unui slip ”Caiwen Kani”. ”Pare autentic. Este orginal”, a spus el. ”L-aș putea cumpăra”, admite Wang Yu, de 37 de ani, având în mână cutia unui joc de construcții ”Lepin” (copie Lego), la un preț de 1,90 euro. ”Cred că toate produsele copiază unele de la celalte”, estimează ea. ”Ceea ce nu mă deranjează, din moment ce fac o plăcere copiilor. Dar să fie de bună calitate”, a menționat Wang Yu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Foto: Freepik.com
BNR: Indice ROBOR
Petrișor Peiu

Viktor Orban lansează programul "Prima casă" în Ungaria

Orban mizează pe „prima casă” în campania pentru 2026.

ANAF
Sursa foto: Shutterstock
Sursă foto: Shutterstock
Grecia

Atenţionare de călătorie: Risc ridicat de incendii în Grecia

Avertizare pentru cei care şi-au programat călătorii în...

Dolari / FOTO: Freepik
Pexels.com
Ilie Bolojan / Foto: gov.ro
Programele AFM se suspendă
Adrian Negrescu
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
S-au schimbat regulile achizițiilor publice
London Metal Exchange
Lingouri de aur
Banca Națională a Poloniei
Oameni pe strada / Foto: Freepik
Ministerul Finanțelor
Florin Jianu
Bani. Freepik.com

pixel