Avertismente ignorate: ce arată documentele confidențiale despre bugetul României
România se apropie periculos de...
"Am transmis punctul de vedere a colegilor noştri către primul ministru şi membrii guvernului. În esenţă, un punct de vedere bazat pe analiza pe care am făcut-o în numai 24 de ore de când am primit acest pachet de măsuri legislative spre modificare. Răspunsul a fost un categoric nu, pentru că IMM România nu este de acord cu nicio modificare propusă din această ordonanţă şi nu pentru faptul că nu suntem solidari sau nu am vrea să înţelegem deficitul bugetului, ci pentru faptul că atunci când vrei să faci o schimbare şi faci o modificare şi soliciţi altora să facă modificarea, prima modificare trebuie să o faci cu omul din oglindă. Nu am văzut, din păcate, niciun pachet legislativ pentru omul din oglindă, care astăzi este Guvernul României. Am şi transmis primului ministru acest lucru. Guvernul României, prim-ministerele de resort, au astăzi peste 1.200 de agenţii în teritoriu care au servicii în suport unde se poate operaţionaliza această eficienţă a deficitului bugetar", a spus Sterică Fudulea, după ce a ieşit de la consultările de la Guvern cu reprezentanţii patronatelor şi sindicatelor în cadrul Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social.
El a menţionat că trei sferturi dintre colegii săi nu sunt de acord cu majorarea TVA care va duce la creşteri de preţuri, diminuarea consumului şi închiderea afacerilor.
"Au mai fost puncte pe ordinea de zi referitor la viitoarele măsuri. Aici a existat un consens în care ni s-a comunicat faptul că va exista o discuţie temeinică şi vom crea grupe de lucru astfel încât să avem cele două pachete din iulie şi din august să le discutăm împreună. Am transmis de altfel primului ministru un mesaj foarte tranşant: a fost timp o lună de zile să discute şi să realizeze acest guvern, iar pentru dialogul social şi pentru consultarea cu partenerii de dialog social a fost doar o singură zi. A înţeles domnul prim-ministru şi din această cauză ne-a spus că următoarele două pachete vor fi discutate temeinic", a afirmat Sterică Fudulea.
Întrebat de jurnalişti dacă s-a reuşit impunerea de modificări, prim-vicepreşedinte IMM România a răspuns: "tot ce este pus acolo rămâne în picioare".
"Pe noi ce ne-a interesat, clar, este simplu. Orice creştere de taxe înseamnă, de altfel, creşteri de preţuri, pierdere de locuri de muncă. Ce ne-a interesat este să avem o discuţii temeinice şi un dialog social constructiv. Noi, de la IMM România, suntem pregătiţi să avem discuţia asta, pentru că asta e cel mai important lucru. Sunt alături de mine, de altfel, şi colegii mei din HORECA, din Sănătate, din Transporturi. O să transmită şi dânşii un mesaj. Am discutat şi domnul prim-ministru ne-a spus încă o dată că urmează acel pachet în care vorbim de impozitul pe proprietate şi personal l-am întrebat "la valoarea de piaţă?". Şi l-am întrebat pe domnul prim-ministru simplu: astăzi şi nu de astăzi, de 5 ani de zile, noi avem două rapoarte de evaluare pentru aceeaşi proprietate, unul pentru impozitul stabilit de primărie şi celălalt pentru garanţia noastră la bancă, la care va fi, la ce valoare va fi stabilită? A zis ca va fi o discuţie. O să stabilim o metodă corectă, astfel încât să avem o singură metodă de evaluare, iar bunul pentru care noi plătim impozit la primărie să fie echivalent ca şi valoare cu garanţia de la bancă", a explicat Sterică Fudulea.
De asemenea, jurnaliştii au întrebat cu cât se estimează că vor creşte preţurile în perioada următoare, iar reprezentantul IMM România a subliniat că majorarea va fi de 5 - 10%.
Pachetul fiscal pregătit de Guvernul României a primit aviz negativ de la Consiliul Economic şi Social (CES), care nu va afecta adoptarea lui, în condiţiile în care Guvernul îşi va asuma răspunderea. Avizul CES este unul pur consultativ.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
România se apropie periculos de...
Bursa închide pe minus vineri,...
Sistemul RO e-Transport a...
Andrei Badalov, în vârstă de 62...
IMM România nu este de acord cu...
Fondul Proprietatea a emis...
Românii pot investi din nou în...
Ministerul Finanțelor anunță...
Măsurile fiscale luate în regim...
Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.
Nutella s-ar putea scumpi...
Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.
Proiectele de acte normative...
Randamentele scad după haosul...
Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...
Trump și Putin, discuție fără...
Premierul Ilie Bolojan a...
România se confruntă cu o criză...
UiPath îl numește pe David...