Patronul Lufthansa, dezamăgit de Boeing

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Avion al companiei Lufthansa / FOTO: Unsplash
Avion al companiei Lufthansa / FOTO: Unsplash
Livrarea cu întârziere a avioanelor Boeing BA.N sunt „extrem de enervante” și costă Lufthansa o grămadă de bani, dar producătorul american trebui să-și rezolve problemele, spune directorul general al companiei aeriene. 

„Este extrem de enervant și ne costă mulți bani”, a spus Carsten Spohr în interviu acordat cotidianului elvețian Neue Zuercher Zeitung. „Rămân, totuși, încrezător că Boeing va putea ține problemele sub control”, a adăugat el.

Cu toate acestea, a adăugat șeful Lufthansa, industria are nevoie de doi furnizori puternici, referindu-se inclusiv la rivalul european al Boeing, Airbus. „Toți vor ca Boeing să fie în măsură să contruiască din nou avioane mari într-o marnieră mai fiabilă”, a adăugat el.

Întrebat dacă ar cumpăra avioane chinezești, domnul Spohr a minimizat perspectiva. „Având în vedere standardele de siguranță pe care le aplicăm în cadrul Grupului Lufthansa, nu cred că acest lucru este realist pentru următorii ani”, a spus el.

Între timp, autoritatea americană de reglementare a aviației civile (FAA), mult criticată după accidentele aviatice din 2019 și 2018 în care au fost implicate avioane Boeing, pare atrasă din nou în vâltoarea problemelor de calitate ale constructorului american.

De la începutul anului 2023, Boeing s-a confruntat cu probleme legate de controlul dubios al calității, afectând modele emblematice, precum 737 MAX și 787 Dreamliner. Aceste incidente au antrenat un val de demiteri la Boeing. Va pleca, spre sfârșitul anului, inclusiv șeful companiei, Dave Calhoun. Dar a fost reducă sși producția de 737 MAX.

„Cred că FAA face tot ce poate, că și-a îmbunătățit mult activitatea pe linie de monitorizare a Boeing după cele două accidente”, soldate cu 346 de morți, a apreciat Jeff Guzzetti, consultant în siguranța aviației. Din păcate însă, a continuat el, FAA nu a identificat adevăratele problemele ale Boeing”. De câteva decenii sistemul de supraveghere se bazează pe „automonitorizare”, a explicat el. 

Într-adevăr, din lipsă de fonduri și personal, FAA deleagă angajaților producătorilor sarcina de a controla conformitatea și calitatea aeronavelor. „Există un conflict de interese”, a declarat Hassan Shahidi, președintele Fundației pentru Siguranța Transporturilor Aeriene. Sistemul „trebuie să evolueze astfel încât FAA să aibă o responsabilitate mai directă de supraveghere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Trenuri / Foto: Freepik
Ghișeu
Copii din mediul rural rareori se consideră fericiți / Foto: Oana Pavelescu
Familie în vacanță / Foto: Freepik
Foto: Oana Pavelescu
Digitalizarea în România merge foarte prost / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Exploatare / FOTO: Freepik
Rachetă / FOTO: Freepik
Guvernul are buzunarele goale / Ilustrație: DCBusiness
Scădere / FOTO: Freepik
La benzinărie / FOTO: Freepik
SUA vs. China / FOTO: Freepik
Honda
Mină de cupru / Foto: Freepik
Dolari

Dolarul își revine, lira sterlină se impune în fața euro

Dolarul și-a revenit ușor, deși incertitudinile legate...

Foto: Freepik.com
Foto: Pexels.com
Depozit farmacie / FOTO: Freepik
Dolari și aur / Foto: Freepik
Foto: Freepik.com
Marcel Ciolacu
Conferință la BCE / FOTO: BCE

BCE nu mai are timp de pauze, este constrânsă să acționeze

Banca Centrală Europeană se pregătește să reducă din nou...

Ședință de guvern / Foto: gov.ro
Foto: Freepik.com
Bani / FOTO: Freepik
Shein / Foto: Dick Thomas Johnson / Flickr
Sticlă de vin / FOTO:Freepik
Despre prosumatori

pixel