Pensia nu va mai putea fi mai mare ca salariu, ba mai mult, nu va putea fi mai mult de 65% din media ultimelor 12 salarii dinainte de pensie. Sunt jaloane cuprinse în PNRR, iar în momentul de față după încheierea acestei analize, consultanțe date de Banca Mondială pentru Ministerul Muncii.
Cam aceasta ar fi direcția, respectarea PNRR, acolo unde se prevăd aceste lucruri. În primul rând câ nu mai există varianta ieșirii anticipate la 45 de ani pentru militari, că acolo era cea mai mare problemă, doar la 65 de ani pentru toată lumea.
Rămâne varianta ieșirii anticipate în anumite condiții, dar nu cum se întâmplă în momentul de față la cadrele militare.
Nu mai există varianta ca pensiile să fie mai mari decât salariu și sunt date din consultanță, date de Banca Mondială pentru Ministerul Muncii.
Până la sfârșitul anului trebuie să fie gata și proiectul de Lege realizat de Ministerul Muncii și o să vedem dacă și-l asumă Coaliția de guvernare pentru că în momentul de față din ce spun sursele, ar fii vorba doar de proiectul făcut de Banca Mondială, dar încă neînsușit de Guvern, rămâne de văzut dacă o să existe modificări.
Cele mai mari probleme sunt cu pensiile militare și Ciucă și ministrul de interne spuneau că acestea nu ar trebui incluse la pensii speciale, atât ale cadrelor de la Ministerul de Interne cât și ale militarilor de la MAPN, potrivit Antena3.
Veste proastă pentru români! O nouă creştere pentru ROBOR!
Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se calculează costul creditelor de consum în lei cu dobândă variabilă, a crescut luni la 8,19% pe an, de la 8,18% pe an, vineri, conform datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).
La începutul acestui an, indicele ROBOR la 3 luni era 3,02% pe an.
Indicele la 6 luni, utilizat în calculul dobânzilor la creditele ipotecare în lei cu dobândă variabilă, a urcat la 8,30% pe an, de la 8,29% pe an anterior, iar ROBOR la 12 luni a rămas la nivelul de vineri, de 8,41% pe an.
În ceea ce priveşte indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), reglementat de OUG 19/2019, acesta este de 4,06% pe an, fiind calculat ca medie aritmetică a ratelor de dobândă zilnice ale tranzacţiilor interbancare din trimestrul II 2022, în urcare faţă de cel publicat în urmă cu trei luni, de 2,65%.
În luna mai 2019, a intrat în vigoare OUG 19/2019 care modifică modul în care este calculată rata pentru creditele în lei cu dobânda variabilă. Astfel, Ordonanţa 19/2019 a stabilit indicele de referinţă pentru creditele consumatorilor (IRCC), calculat trimestrial exclusiv pe baza tranzacţiilor interbancare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Pieţele financiare şi-ar putea...
Ministerul Finanţelor continuă...
România se numără din nou...
Bluesky, platforma socială descentralizată care a...
Bitcoin continuă să surprindă...
Bursa de Valori Bucureşti a închis în creştere şedinţa...
Indicele bancar ROBOR a înregistrat o nouă creştere.
Rusia este principalul...
Banca Naţională a comunicat...
Autoritatea Electorală...
Gabriel Zetea, noul președinte...
Declarațiile președintelui ales...
O analiză a BERD pe această...
BNR a transmis un comunicat în care sunt prezentate...
Pasiune, ritm, culoare - aceasta este Spania, iar...
Această măsură este esențială pentru ca Turcia să poată...
O realitate care ridică semne...
Analistul economic Adrian...
În mod specific, compania este interesată de...
Una dintre cele mai mari și...
Confortul și funcționalitățile...
Este o decizie majoră, care reflectă ambițiile Huawei de a-și construi un...