În cadrul programului, BCR are un plafon maxim de 3,4 miliarde de lei, astfel că valoarea totală a finanţărilor totale acordate de bancă prin intermediul IMM Invest poate ajunge la 4 miliarde de lei.
Prin lansarea ghidului, BCR îşi propune să îi sprijine pe antreprenorii afectaţi de contextul actual, prin acordarea de consiliere şi informaţii care să îi ajute să treacă peste situaţia economică dificilă. Cu acelaşi scop, BCR a lansat în luna aprilie, în cadrul programului de educaţie antreprenorială Şcoala de Business, modulul de educaţie financiară Soluţii inteligente pentru antreprenori pe timp de criză, cu sfaturi din partea specialiştilor despre cum pot afacerile să optimizeze fluxul de numerar, dar şi ce ajutor pot primi din partea statului în astfel de situaţii.
Informaţiile despre IMM Invest vor fi disponibile începând cu 11 mai şi pe platforma www.bcrscoaladebusiness.ro, care a ajuns la 6.000 de utilizatori.
"Suntem o bancă solidă, disciplinată şi flexibilă, care a ieşit mai puternică din crizele economice din trecut. Pentru că ne preocupă sănătatea financiară a clienţilor noştri, vrem să le împrumutăm cât mai mult din rezilienţa noastră prin soluţiile pe care le oferim pentru a-i ajuta să treacă peste această perioadă dificilă. Ne-am luat angajamentul ca toţi antreprenorii care vor solicita o finanţare vor primi răspuns şi îndrumare din partea echipei BCR, indiferent dacă vor primi sau nu credit. Fabricat şi creat în România nu mai trebuie să fie doar un slogan de vânzări, este o necesitate critică pentru revenirea din criză", a declarat Sergiu Manea, CEO Banca Comercială Română.
Citește și Moody's despre BCR, BRD și Raiffeisen Bank. S-a înrăutățit situația
Ghidul IMM Invest, care poate fi accesat gratuit pe site-ul BCR www.bcr.ro/imm-invest, oferă informaţii despre: cum poate fi accesată finanţarea prin programul IMM Invest; ce paşi trebuie urmaţi pentru primirea finanţării; ce produse pot fi accesate; care sunt criteriile de eligibilitate; ce documente sunt necesare.
Programul IMM Invest permite afacerilor mici şi mijlocii afectate de criza COVID-19 să îşi asigure lichidităţile pentru derularea activităţii curente sau pentru investiţii, prin accesarea de credite/linii de credit garantate de către statul român prin intermediul Fondului Naţional pentru Garantarea Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).
BCR menţionează că o companie poate beneficia atât de credite de investiţii, cât şi de credite de capital de lucru, în limita valorii maxime cumulate de 10 milioane de lei, cu respectarea limitărilor de valoare aferente fiecărei categorii de produs. Comisionul de risc şi comisionul de administrare a Fondului (pe toata perioada de creditare) şi a dobânzilor calculate până la data de 31 decembrie 2020 este subvenţionat integral de stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Sindicatul Angajaților din...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...
Averea miliardarilor crește...
Donald Trump a declarat...
Noua criptomonedă a lui Donald...
Circa 1.000 de angajaţi ai...
Astăzi explorăm subiecte care aduc în prim-plan decizii...
Începând din acest weekend, călătorii care utilizează...
Președintele ales Donald Trump...
Construit în doar 10 zile la...
Aprovizionarea cu apă în...
Persoanele afectate de...
Câştigul salarial mediu net...
Un incident bizar în Polonia a dus la demiterea unui...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...