Ministrul Energiei: Contracte de finanțare în valoare de peste 700 milioane de lei
Proiectele vor asigura o putere...
Carlos Ghosn este suspectat de procurorii japonezi că s-ar fi folosit de al doilea pașaport francez care se afla în posesia lui. Televiziunile nipone au difuzat imagini cu inspectori intrând în casa din Tokyo unde a locuit fostul patron până la misterioasa lui fugă. Între timp, poliția turcă a reținut șapte oameni, inclusiv patru piloți, despre care se crede că au fost implicați în fuga lui Ghosn.
Fostul director general al Renault-Nissan se află de luni la Beirut, unde a ajuns la bordul unui avion privat venind de la Istanbul. Ghosn intenționează, de asemenea, să organizeze o conferință de presă în capitala libaneză.
Circumstanțele plecării surpriză a omului de afaceri rămân destul de incerte, ofițeri ai biroului de procurori din Tokyo exploatând toate datele disponibile, inclusiv imaginile surprinse de camerele de supraveghere de la intrarea în locuința lui Ghosn și din cartier, dar și informațiile obținute de la persoanele cu care fugarul a intrat în contact pe durata șederii în capitala Japoniei.
Citește și Fostul șef al Nissan a fugit în Liban și acuză Japonia de persecuții
Carlos Ghosn, care deține trei naționalități - franceză, braziliană și libaneză -, nu va fi extrădat dacă vine în Franța, pentru că Franța nu își extrădează cetățenii, a declarat, printre altele, secreterul de stat al Economiei, Agnes Pannier-Runacher. În privința pașapoartelor, trei dintre acestea (francez, libanez și brazilian) sunt păstrate de avocați într-un loc special. Totuși, în virtutea unei decizii excepționale a tribunalului, Ghosn a primit un al doilea pașaport francez, ținut într-o cutie, al cărui cod era cunoscut tot de avocații săi.
Acest document i-a permis lui Ghosn să efectueze deplasări în interiorul Japoniei. Dacă i s-ar fi cerut un act de identitate, fostul patron trebuia să-și sune avocatul care ar fi comunicat polițistului codul cutiei. Prin urmare, se bănuiește că Ghosn ar fi folosit ”un mijloc ilegal” pentru a ieși din Japonia, adică fie o identitate falsă, fie ar fi reușit să scape de controalele obișnuite.
Decizia de a fugi din Japonia ar fi avut la bază percepția acestuia că este maltratat de către sistemul judiciar din Japonia și că acolo nu poate primi o judecată corectă din moment ce există o "prezumție de vinovăție"."Nu am fugit de justiție – am fugit de injustiție și persecuție politică", a spus Carlos Ghosn într-o declarație prin email pentru presa americană. Rata de condamnare în Japonia este de 99%.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Proiectele vor asigura o putere...
Valoarea sprijinului acordat...
Surprinzători cine sunt cei mai mari cumpărători.
Număr record de donatori-investitori.
Actul normativ a fost promulgat...
Cheltuielile de apărare ale...
Întreprinderea vizată numără...
Negocieri intense pentru un plan de economii fără...
Pe ultima sută de metri!
Dumitru Nancu, directorul...
Miliardarul american Frank McCourt intenționează o...
În multe magazine acest produs...
Grupaj de știri.
Vicepreședintele Administrației...
Cred că de la Bucureşti sau Budapesta nu putem evalua cu...
Creșterea rapidă din ultimele trimestre pune presiune...
În ultimul an, prețul boabelor de cacao a crescut...
Banca Națională a României a...
Decizia vine în urma...
Președintele ales și-a transmis mesajul printr-o postare...
Agenţia Fitch a revizuit...
Totul devine prea scump pentru această țară europeană.
CEC Bank a listat vineri pe...
Dezamăgirea investitorilor a fost foarte mare.
Președintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, o lege...
O criză „foarte, foarte...
Bursa de Valori Bucureşti (BVB)...
Măsură esențială pentru reconfigurarea pieței energetice...