Brânză, chefir și vodcă din zer: cum își sabotează România propria industrie a laptelui
Președintele Asociației...
Poate că evoluția petrolului ar fi fost alta, pe ideea unei stabilizări în jurul valorilor deja atinse, adică de 70 de dolari/baril pentru țițeiul marca Brent și de 60 de dolari pentru WTI-ul american, dacă pe fir nu ar fi intervenit președintele Donald Trump, care a cerut Riadului să nu închidă robineții conductelor de petrol.
Oricum, perioada de liniște ar fi fost de scurtă durată pentru că, potrivit experților, nu toți jucătorii din piața au forța necesară pentru a schimba tendința. Singurul lucru pe care îl pot face este să încerce să evite ca prețul petrolui să coboare sub pragul psihologic de 65 de dolari/baril.
Chiar și așa, veniturile marilor producători de petrol ai lumii, ale companiilor din domeniu, vor suferi pierderi. Ceea ce pune în pericol planurile lor de cheltuieli, inclusiv cele de investiții. În plus, trebuie plătite impozitele și taxele către stat, obligație valabilă pentru toți cei care lucrează în industria mondială a energie. Prin urmare, trebuie folosite alte surse de încasări.
Este evident că, în aceste condiții, prețul carburanților în special, a produselor petroliere, în general, nu au cum să scadă, trase în jos de petrolul tot mai ieftin. În Franța, această problemă este pe punctul de a declanșa un scandal, în România, cifrele de la pompele de benzină dau fiori reci șoferilor. În Rusia, guvernul a obligat companiile de resort să încheie un acord care interzice majorarea prețurilor. În caz contrar, vor suporta consecințele sub forma unor tarife vamale usturătoare.
Pe de altă parte, se apropie sezonul de iarnă, când prețurile la carburanți sunt, în principiu, mai mari decât în perioada de vară. Iar astea nu sunt decât căteva dintre motivele care fac imposibilă ieftinirea benzinei sau a motorinei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Președintele Asociației...
Bursa de Valori de la București...
Plenul Senatului a dezbătut...
Ministrul Muncii, Familiei, Tineretului și Solidarității...
Acest avertisment vine în...
Perspectiva unei avalanșe de...
Banca Națională a României a anunțat cursul monedei...
Un început de an dificil pentru...
Analiștii HSBC identifică mai multe scenarii în care...
Cele trei state reprezintă 20%...
Polonia se pregătește să încheie un acord cu Statele...
România își acoperă integral...
Valoarea tichetelor de masă...
Autoritățile italiene...
Consilierul prezidențial Cosmin...
Guvernul reduce impozitul pe construcții la 0,5% pentru...
Guvernul intervine în regimul...
Guvernul introduce un nou...
Dorin Cojocaru vine, luni, în...
În luna februarie 2025, s-au...
Rusia și SUA au început...
Roșiile românești au revenit în...
România redeschide cea mai mare...
Cotaţia aurului a atins un nivel record.
Președintele Donald Trump a...
Tehnologia bateriilor se pregătește de un salt major,...