Piața de fitness de 20 de ori mi mică decât în Germania
Autor: Mihai Paul
Data publicării:
Din totalul populaţiei de 5 ani şi peste doar 11,6 % au declarat că fac săptămânal sport sau diverse activităţi fizice recreative, iar media zilnică este de 34 de minute.
Din totalul populaţiei de 5 ani şi peste doar 11,6 % au declarat că fac săptămânal sport sau diverse activităţi fizice recreative, iar media zilnică este de 34 de minute.
România are numai 350.000 de abonaţi la centre sportive şi o valoare a pieţei de fitness de numai 260 de milioane de euro, de 20 de ori mai mică decât cea mai mare valoare din Europa, înregistrată în Germania. 


După România mai sunt numai Ucraina, cu o valoare de 223 de milioane de euro, şi Portugalia, cu 221 de milioane de euro, arată studii internaţionale despre piaţa de fitness în 2017, conform unui comunicat 7card.

În România, sportul nu este o activitate constantă în programul românilor şi un stil de viaţă, în ciuda faptului că statisticile arată anual o creştere a numărului de abonaţi ori a orelor de sport, subliniază reprezentanţii companiei.

Un studiu 7card care analizează activitatea sportivă a abonaţilor în 2018 arată că utilizatorii reţelei care însumează 70% din numărul centrelor sportive din România au făcut anul trecut 1,8 milioane de ore de mişcare, echivalentul a 77.525 de zile şi a 213 ani, consumând un miliard de calorii. La Bucureşti, unde sunt cei mai mulţi dintre abonaţi, peste 40.000, s-au realizat 1,1 milioane de ore de mişcare, echivalentul a 131 de ani. Cele mai multe vizite au fost înregistrate în centrele de sport din sectorul 1. 

"Rezultatele studiului 7card la nivel naţional arată activitate intensă în reţea şi că 2018 a fost un an de excepţie, dar românii nu sunt foarte activi. Studii internaţionale arată că suntem departe de alţi europeni care consideră sportul un stil de viaţă", afirmă arată Andrei Creţu, co-fondator al companiei.

Citește și:Studiu exploziv! A ieșit la iveală adevărul despre aceste brățări

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...

Datoria guvernamentală a sărit de 52% din PIB

Ministerul Finanţelor a publicat cifrele privind...

Turcia anunţă suspendarea relaţiilor comerciale cu Israelul

Turcia a decis să oprească relațiile comerciale cu...

Județele care cheltuie cel mai puțin de Paște în 2024

Românii au o adevărată obsesie atunci când vine vorba...


pixel