Piața petrolului are suficiente rezerve, momentan - IEA
Autor: Andreea Ionescu
Data publicării:
Piața petrolului are suficiente rezerve, momentan - IEA
Piața petrolului are suficiente rezerve, momentan - IEA
Agenţia Internaţională a Energiei (IEA) a transmis un mesaj de calmare, dând asigurări că pieţele au „momentan” rezerve suficiente de petrol , în pofida atacurilor de sâmbăta trecută asupra unor instalaţii petroliere din Arabia Saudită, potrivit agenției EFE, citată de Agerpress.

Aceste stocuri pot fi utilizate în mod colectiv într-o situaţie de urgenţă şi vor fi „mai mult decât suficiente pentru a compensa orice întrerupere semnificativă a furnizărilor” pentru o perioadă prelungită de timp.

La acestea se adaugă depozitele suplimentare obligatorii pe care trebuie să le deţină ţările membre şi care includ circa 650 milioane de barili, ce pot fi „lansate” pe piaţă „imediat", în cazul în care guvernele îşi reduc cerinţele de stocare. Totodată, mai există 2,9 miliarde barili de urgenţă pentru uz industrial, suficiente pentru a acoperi cererea mondială timp de o lună.

Conducerea IEA a menţinut permanent contactul cu autorităţile saudite după atacul de sâmbătă şi a salutat decizia de joi a ministrului Energiei, Abdulaziz bin Salman, de a relua producţia ce fusese oprită după atac.

Petrolul a pierdut 6% în 3 zile

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cod galben de inundaţii, sâmbătă seara. Zonele vizate

A fost emis un cod galben de inundaţii.

Compania de audit a Trump Media, acuzată de fraudă

Firma de audit a Trump Media, compania care conduce...


pixel