România poate profita de alegerea lui Trump? Adrian Negrescu: Moment T0 pentru România
Alegerea lui Donald Trump în...
Astfel, la Londra, barilul Brent din Marea Nordului cu livrare în ianuarie s-a apreciat cu 1,53 dolari sau 2,4%, urcând, la 62,40 de dolari. La New York, barilul american marca WTI pentru ianuarie a câștigat 1,90 dolari, până la 57,11 dolari.
Potrivit cifrelor Agenției aemricane pentru energie, rezervele comerciale de țiței au progresat cu 1,4 milioane de barili, pentru a se stabili la 450,4 milioane în cursul sătpămânii care s-a încheiat la 15 noiembrie.
Analiștii intervievați de agenția Bloomberg au anticipat o creștere de 1,5 milioane de barili, în timp ce federația din sectorul petrolier API estimase că stocurile vor spori cu circa 6 milioane de barili.
În ceea ce privește rezervele de WTI de la Cushing (satul Oklahoma, în sudul Statelor Unite), care servesc ca element de referință pentru prețul barilului cotat la New York, aceastea au scăzut cu 2,3 milioane de barili. O diminuare cauzată de închiderea pentru aproape 14 zile a oleoductului Keystone, care transportă la Cushing țițeiul provenit din Canada.
Citește și Piața petrolului. OPEC și-ar putea tăia singură craca de sub picioare
Pe acest fundal, jucătorii din piață se întreabă ce anuse se va decide, la începutul lunii decembrie, la summitul celor 14 membri ai Organizației țărilor exportatoare de petrol (OPEC) și parteneilor lor, printre care și Rusia. ”Se pare că Moscova nu susține ideea unei noi reduceri a cotelor de producție. În orice caz, comentariile factorilor de răspundere înclină balanța în această direcție. Dar dincolo de cuvinte se pot ascunde alte intenții”, a apreciat Phil Flynn, de la Prices Futures Energy.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Alegerea lui Donald Trump în...
Curs valutar BNR, 21 ianuarie...
Semnal îngrijorător privind...
Evoluţii mixte la Bursa de...
Institutul Naţional de Statistică a publicat datele...
Adrian Câciu, fost ministru al...
Donald Trump începe al doilea...
Erdogan negociază cu Putin...
Astăzi vă aducem în atenție subiecte de mare impact din...
Șeful Fondului Suveran al...
Într-un comunicat al Haier...
Piețele financiare au...
Națiunile care utilizează pe...
Sindicatul Angajaților din...
Înalta Curte de Casație și...
Într-o mișcare istorică,...
Ministerul Finanţelor (MF) a...
Bursa de la Bucureşti a deschis...
În perioada 1.I - 30.XI.2024,...
Transelectrica își planifică...