Tranzacții de 99,72 milioane euro: BVB închide săptămâna pe roșu
Performanța negativă a fost...
Potrivit datelor analizate de Refinitiv, valoarea fuziunilor şi achiziţiilor anunţate în perioada ianuarie-mai 2021 a atins un nivel record de 2.400 de miliarde de dolari. În plus, luna trecută au fost înregistrate tranzacţii în valoare de 532,9 miliarde dolari, cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată în luna mai. În plus, pe parcursul primelor cinci luni ale anului au fost anunţate 428 de fuziuni şi achiziţii cu o valoare de peste un miliard de dolari fiecare, comparativ cu 131 de tranzacţii în perioada similară a anului trecut.
Această creştere explozivă a fuziunilor şi achiziţiilor vine într-un moment în care companiile vor să îşi folosească lichidităţile acumulate pentru a-şi extinde afacerile, pe măsură ce marile economii ale lumii revin la normalitate după ce au accelerat vaccinarea.
Pe regiuni, SUA au înregistrat în acest an fuziuni şi achiziţii în valoare de 1.300 miliarde de dolari, în timp ce Europa şi Asia-Pacific au înregistrat tranzacţii în valoarea de 411 miliarde de dolari, respectiv 387 miliarde de dolari.
"După o perioadă de incertitudine, multe companii şi directori caută modalităţi pentru a accelera expansiunea, prin fuziunea cu companii care au capacităţi complementare", subliniază Paul Roberts, director general la firma Kubient. De asemenea, analiştii sunt de părere că cele mai mari firme de private equity, care au acumulat capital semnificativ în ultimii ani, au contribuit şi ele la înmulţirea fuziunilor şi achiziţiilor.
Citește și T&T și Discovery, mutare abilă. Împreună, pot crea probleme Netflix
Cea mai mare tranzacţie anunţată până acum în acest an este fuziunea dintre Warner Media şi Discovery, o operaţiune care a dat naştere unui gigant media cu o valoare de piaţă de peste 120 de miliarde de dolari.
Sectorul tehnologiei, care în mod tradiţional este responsabil pentru majoritatea fuziunilor şi achiziţiilor încheiate în fiecare trimestru, a continuat să fie în frunte cu tranzacţii în valoare de 503 miliarde de dolari. În sectorul industrial volumul fuziunilor şi achiziţiilor a fost de 255,1 miliarde de dolari în timp ce în sectorul serviciilor financiare au fost încheiate fuziuni şi achiziţii în valoare de 250 de miliarde de dolari.
Blake Hutchison, director general la Flippa.com, se aşteaptă ca activitatea de fuziuni şi achiziţii să rămână la un nivel ridicat pentru restul anului. "Nu există dovezi privind o modificare senzaţională a condiţiilor de pe piaţă în viitorul apropiat. Mă aştept ca activitatea de fuziuni şi achiziţii să conducă la o consolidare în sectoarele băuturi& alimente şi comerţ electronic", a spus Blake Hutchison.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...
Activitatea RAR este blocată...
Premierul Marcel Ciolacu a făcut un anunț important...
Șeful unuia dintre cele mai...