Pachetul fiscal va fi decis miercuri. Guvernul vrea legiferarea până pe 7 iulie
Guvernul se află în criză de...
Valoarea pieței globale a criptomonedelor a depășit pragul de 3 trilioane de dolari, pe fondul alegerii lui Donald Trump ca președinte al SUA, eveniment care a stimulat speculațiile conform cărora o reglementare mai favorabilă în Statele Unite ar putea declanșa un nou boom pentru toate sectoarele acestei clase de active.
Valoarea totală a pieței criptomonedelor a atins un maxim de aproape 3,2 trilioane de dolari în dimineața zilei de 14 noiembrie în Asia, potrivit datelor agregate de CoinGecko, fiind ultima dată doar puțin sub acest nivel.
Aceasta depășește zilele de vârf din 2021, când stimulentele economice din perioada pandemiei au alimentat investițiile speculative, și marchează o revenire spectaculoasă față de acum câteva luni, când prețurile criptomonedelor și volumul tranzacțiilor erau stagnante.
Bitcoin domină piața criptomonedelor, iar acest nou record al capitalizării pieței coincide cu creșterea token-ului la un nivel record de 93.480 de dolari.
„De obicei, cum merge această piață este că bitcoin va exploda, iar apoi restul altcoin-urilor vor urma”, a declarat Matthew Dibb, directorul de investiții la Astronaut Capital, un administrator de active cripto.
„Există o rotație treptată a capitalului... și ne putem aștepta ca valoarea totală a pieței să crească.”
Alegerea lui Trump, împreună cu cea a mai multor parlamentari pro-cripto în Congresul SUA, a declanșat un val de euforie, eliminând parțial incertitudinea privind reglementările din Statele Unite.
Bitcoin, tranzacționându-se în jurul valorii de 91.500 de dolari, şi-a dublat valoarea în acest an și a crescut cu 30% de la alegerile din 5 noiembrie, atingând 90.000 de dolari. Criptomoneda mai mică, ether, a crescut cu aproximativ 33% de la vot până la 3.220 de dolari.
Dogecoin, un token alternativ și volatil promovat de miliardarul Elon Musk, un aliat al lui Trump, a crescut cu 140%.
Fondurile tranzacționate la bursă (ETF) pe baza criptomonedelor au fost, de asemenea, achiziționate masiv, un posibil indicator al achizițiilor efectuate de instituțiile financiare care, de regulă, evită să dețină criptomonede direct.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Guvernul se află în criză de...
RO e-Factura devine obligatorie pentru ONG-uri și...
Ministrul Finanțelor, Alexandru...
Adrian Nicușor Nica a fost desemnat pentru a prelua conducerea Agenției...
Autoritatea de Supraveghere...
Compania britanică Nothing...
RAR avertizează că peste 85.000...
Ciprian Tătăruşanu, fostul...
Curs valutar BNR, 1 iulie 2025.
Germania vrea să salveze...
Activele nete ale celor 248 de...
UE cere eliminarea imediată a...
Administrația Fondului pentru...
La 30 iunie 2025, rezervele valutare la Banca Naţională...
DGAF a identificat o fraudă...
Emmanuel Macron trage un semnal...
Renault ar urma să raporteze în...
Guvernul a adoptat, prin Ordonanță de Urgență, abrogarea...
ANAF informează că a identificat o fraudă de peste 1,3...
Grupul bancar spaniol BBVA a anunţat luni că va merge...
Guvernul României a adoptat...