Piețele emergente, o nenorocire pentru Apple
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Grupul informatic american Apple a avertizat că vânzările în sezonul sărbătorilor de iarbă vor fi probabil sub aşteptările analiştilor de pe Wall Street, directorul general Tim Cook dând vina pe încetinirea de pe pieţele emergente şi costurile fluctuaţiilor valutare.

Avertismentul a dus joi la scăderea cu 7% a acţiunile Apple la Bursa de la New York, astfel încât capitalizarea bursieră a companiei americane a scăzut sub pragul de 1.000 de miliarde de dolari. Estimarea Apple ar putea, de asemenea, să adâncească temerile investitorilor privind companiile din domeniul tehnologic, îngrijorări care au provocat declinul titlurilor Amazon şi Google.

Apple se aşteaptă la venituri între 89 şi 93 de miliarde de dolari în trimestrul patru din 2018, în timp ce analiştii estimau 93 de miliarde de dolari. Cook a declarat că Apple "vede o anumită slăbiciune macroeconomică pe unele pieţe emergente". Ulterior, şeful Apple le-a spus investitorilor că pieţele slabe includ Brazilia, India, Rusia şi Turcia.

În trimestrul trei din 2018, Apple a înregistrat venituri de 62,9 miliarde de dolari şi un profit per titlu de 2,91 dolari, depăşind aşteptările analiştilor, care estimau venituri de 61,5 miliarde de dolari şi un profit pe acţiune de 2,79 dolari.

În această perioadă Apple a vândut 46,9 milioane de iPhone-uri, sub estimările analiştilor, de 47,5 milioane de iPhone-uri, dar preţul mediu de vânzare al iPhone-urilor a fost 793 dolari, peste estimările analiştilor, de 750,78 dolari.

Dar Cook a avertizat că este prudent în privinţa vânzărilor în sezonul sărbătorilor de iarnă, după ce Apple a lansat mai devreme modelele premium XS şi XS Max.
De asemenea, fluctuaţiilor valutare vor avea un impact negativ de două miliarde de dolari, a declarat Cook.

Analiştii susţin că tensiunile comerciale dintre SUA şi China vor afecta vânzările companiei, însă Cook s-a declarat încântat de performanţele Apple pe piaţa chineză, unde veniturile au crescut cu 16%, la 11,4 miliarde de dolari, al cincilea trimestru consecutiv în care veniturilor au urcat cu peste 10%.

Pentru anul său fiscal 2018, care s-a încheiat la 30 septembrie, Apple a raportat venituri de 265,6 miliarde de dolari şi un profit de 11,91 dolari per titlu, depăşind estimările privind venituri de 264 miliarde de dolari şi un profit de 11,79 dolari pe acţiune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Cele mai mari companii listate la bursa din Germania

Clasamentul celor mai mari capitalizări de la bursa...

Stagnare a creditării companiilor din zona euro

Creditarea companiilor din zona euro stagnează, atrage...

Explozie la Petromidia. Plan Roşu de intervenţie

O explozie puternică s-a produs, vineri, la rafinăria...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Veşti bune pentru beneficiarii cardurilor de energie. 

Cumpărături în weekend. Important este ce spune românul

Ce scandal, câteva discuții, dezbateri, câtă zarvă și...


pixel