Planetă asemănătoare Pământului, care ar putea susține viața, a fost descoperită de astronomi la 31 de ani lumină distanță
Autor: Antonia Popescu | 04 feb 2023, 11:24
Planetă asemănătoare Pământului, care ar putea susține viața, a fost descoperită de astronomi la 31 de ani lumină distanță
Planetă asemănătoare Pământului, care ar putea susține viața, a fost descoperită de astronomi la 31 de ani lumină distanță
Avem o nouă exoplanetă va fi cercetată într-o zi pentru a găsi posibile semne de viață.

La doar 31 de ani-lumină distanță, astronomii au identificat o lume incredibil de rară, de mărimea Pământului, care orbitează la o distanță destul de bună de steaua sa și care ar trebui să fie ospitalieră pentru viața așa cum o știm noi. Dacă exoplaneta însăși are condițiile potrivite pentru a fi propice apariției vieții.

Aceste informații nu sunt încă disponibile pentru noi, dar această lume reprezintă un candidat promițător pentru o viitoare căutare de biosemnături pe exoplanete din apropiere cu masa Pământului.

Căutarea exoplanetelor, care sunt în realitate planete din afara Sistemului Solar, ce orbitează în jurul altei stele decât Soarele, este îngreunată de limitările tehnologiei actuale. Deși acea tehnologie este uimitoare, poate identifica mai bine exoplanete mari decât pe cele mici, pentru că se bazează pe semne indirecte și pe efectele pe care o exoplanetă le are asupra stelei gazdă.

Peste 5.200 de exoplanete au fost confirmate la momentul publicării acestui articol, iar mai puțin de 1,5% dintre acestea au mase sub cea a două Pământuri. Mai mult, doar o mică parte dintre acestea își orbitează stelele la o distanță în care temperaturile ar putea permite apă lichidă la suprafață care să nu atât de fierbinte încât să se evapore, nici atât de rece încât să înghețe. O echipă de astronomi condusă de Diana Kossakowski de la Institutul Max Planck pentru Astronomie (MPIA) din Germania a descoperit o stea pitică roșie din apropiere, pe care au denumit-o Wolf 1069.

Noua exoplanetă descoperită, având de 1,36 ori masa Pământului, a fost numită Wolf 1069b. „Când am analizat datele stelei Wolf 1069, am descoperit un semnal clar, de amplitudine mică, a ceea ce pare a fi o planetă cu masa aproximativă a Pământului”, spune Kossakowski.

Ford revine în Formula 1 din 2026 ca partener tehnic al echipei Oracle Red Bull Racing

Constructorul auto american Ford a anunţat vineri că a încheiat un parteneriat tehnic strategic pe termen lung cu echipa de Formula 1 Oracle Red Bull Racing, pentru dezvoltarea următoarei generaţii de sistem de propulsie hibrid care va fi utilizat începând cu sezonul 2026, informează un comunicat de presă.

Red Bull Ford Powertrains va furniza sistemul de propulsie hibrid pentru echipele Oracle Red Bull Racing şi pentru Scuderia AlphaTauri, din 2026 şi până cel puţin în 2030.

"Acesta este începutul unui nou capitol palpitant din povestea Ford în motorsport, care a început când străbunicul meu a câştigat o cursă care a ajutat la înfiinţarea companiei noastre", a spus Bill Ford, preşedinte executiv al companiei.

Începând din 2023, Ford şi Red Bull Powertrains vor lucra la dezvoltarea sistemului de propulsie hibrid, conform cu viitoarele reglementări tehnice, care va include un motor electric de 350 kW şi un nou motor cu ardere internă capabil să accepte combustibil alternativ. Noul sistem de propulsie va fi utilizat începând cu sezonul 2026 din Formula 1.

"Revenirea Ford în Formula 1 împreună cu Red Bull Racing are strânsă legătură cu direcţia în care compania se îndreaptă - vehicule moderne, din ce în ce mai mult electrificate şi controlate de software avansat", a declarat Jim Farley, Preşedinte şi CEO, Ford Motor Company.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Apple a lansat serviciu ”cumpără acum pătești mai târziu”

Apple a lansat marți serviciul său "cumpără acum,...

Tesla și General Motors, suspectate de muncă forțată

Senatul american face presiuni asupra producătorilor de...

Portugalia elimină TVA pentru produsele alimentare de bază

Confruntat cu creșterea prețurilor, guvernul portughez a...

Prețul carburanţilor în România - 28 martie 2023

Prețul benzinei și al motorinei în România, 28 martie...

Crossuri externe