Planul în 10 pași al Chinei pentru relaxarea restricțiilor
Autor: Oana Pavelescu | 07 dec 2022, 22:25
China face pași spre relaxarea restricțiilor / Foto: QuantFoto / flickr.com
China face pași spre relaxarea restricțiilor / Foto: QuantFoto / flickr.com
Planul în 10 puncte publicat recent de China este o măsură mai științifică și mai precisă pe care țara a luat-o în mod proactiv pentru a optimiza în continuare răspunsul la COVID-19, mai degrabă decât "o relaxare completă", au declarat miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, experți importanți în domeniul sănătății. 

Având în vedere situația în schimbare și virulența slăbită a omicron, Consiliul de Stat, cabinetul chinez, a publicat noile măsuri pentru a optimiza în continuare răspunsul la COVID-19, accelerând ridicarea restricțiilor în zonele cu risc ridicat pentru a găsi în continuare un echilibru între controlul epidemiei și dezvoltarea socială și economică, scrie presa chineză.

Având în vedere virulența slăbită a omicron, popularizarea vaccinării și acumularea de experiență în materie de prevenire și control, China a lansat măsurile optimizate în ceea ce privește testarea, carantina la domiciliu, vaccinarea persoanelor în vârstă și gestionarea sănătății populației la risc pentru a corecta în mod hotărât abordarea de tip "măsură unică" în activitatea antiepidemică, a declarat Mi Feng, purtător de cuvânt al Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), în timpul unei conferințe de presă a Mecanismului Comun de Prevenire și Control al Consiliului de Stat de miercuri. 

Măsurile optimizate nu semnalează o relaxare totală, ci o considerație compresivă bazată pe experiențele acumulate ca răspuns la noile caracteristici ale coronavirusului, care vizează alocarea eficientă a resurselor. Este o abordare coordonată de control și dezvoltare, a declarat Liang Wannian, șeful grupului de experți pentru răspunsul la COVID-19 din cadrul Comisiei Naționale de Sănătate (NHC), în timpul ședinței de informare de miercuri. 

Efectuarea de pași mici, fără oprire sau ezitare, și îmbunătățirea proactivă a politicilor de prevenire și control a fost o lecție importantă pe care China a învățat-o în prevenirea și controlul epidemiilor, a declarat Liang, menționând că virulența Omicronului a slăbit, iar rata de vaccinare a întregii populații a depășit 90 la sută, ceea ce aduce o nouă situație și noi sarcini pentru țară în activitatea de control al epidemiilor. 

De asemenea, Liang a menționat că este o muncă sistematică de ajustare a măsurilor de prevenire și control, precum și a strategiilor, care implică o gamă largă de factori care trebuie luați în considerare, cum ar fi caracteristicile virusului, caracteristicile epidemiologice ale bolii, starea spectrului bolii, tendința epidemiei, rezistența populației la boală, capacitatea de prevenire și tratament a instituțiilor medicale și situația epidemică din țară și din străinătate. 

Potrivit lui Liang, China a urmărit îndeaproape schimbările virusului și ale bolii, a luat măsuri de prevenire și control și a făcut ajustări, consolidând în același timp construcția capacității, studiind condițiile pentru ajustările privind strategiile de prevenire și control pentru a găsi cel mai bun plan. 

Experții au asigurat, de asemenea, în cadrul briefingului de miercuri, că vaccinurile chinezești sunt sigure. Liderii de partid și guvernamentali au fost vaccinați cu vaccinuri chinezești, la fel ca și chinezii obișnuiți, a declarat Zheng Zhongwei, un oficial din cadrul NHC, în timpul briefingului de miercuri. 

Monitorizarea efectuată de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor (CDC) asupra a 3,4 miliarde de doze de vaccinuri primite de 1,3 miliarde de persoane a arătat că efectele adverse ale vaccinurilor COVID19 din China sunt comparabile cu cele ale altor vaccinuri normale. NHC a precizat că efectele secundare la persoanele în vârstă sunt ușor mai mici decât la tineri. 

Ca răspuns la o întrebare dacă China va ajusta măsurile epidemice pentru sosirile internaționale, purtătorul de cuvânt al NHC a declarat că ultima optimizare vizează în principal activitatea de control al epidemiilor interne și că va optimiza treptat măsurile pentru sosirile internaționale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ştiri Recomandate

Putin a dat un nou ordin armatei în războiul din Ucraina

După ce occidentul a decis să trimită Ucrainei în jur de...

Românii pot plăti facturile întârziate la energie în rate

Românii îşi vor putea achita facturile în rate, dacă...

BMW se extinde în Mexic

Bayerische Motoren Werke (BMW) va investi 800 milioane de euro (866 milioane...

O mare companie din energie scoate la concurs 219 posturi

Hidroelectrica îşi întăreşte structura de personal cu...

Crossuri externe