Planurile secrete ale Rusiei, dezvăluite de americani. Kremlinul tace

Autor: DCBusiness Team
Data actualizării:
Data publicării:
Serviciile secrete americane au aflat totul
Serviciile secrete americane au aflat totul
Aproximativ 20 de rachete ruseşti, împotriva cărora SUA nu dispun, deocamdată, de mijloace de contracarare, au fost transferate recent la un centru de testare, marcând, astfel, o nouă etapă în programul de arme supersonice al Kremlinului, anunță postul de televiziune american CNBC, citând sub rezerva anonimatului un responsabil cu acces la informaţii ale serviciilor secrete ale SUA.

'Ceea ce înseamnă că ruşii au avut dintotdeauna ambiţia de a dezvolta aceste arme, acordând prioritate acestui  program. Ruşii au ajuns la concluzia că sunt mulțumiți de conceptul acestor arme, așa că se vor concentra pe definitivarea lor prin teste', a declarat interlocutorul televiziunii menționate.

Racheta hipersonică de tipul aer-sol denumită 'Kinjal' ('Pumnal', în rusă) a fost testată de cel puţin trei ori până acum. În iulie, ea a distrus cu succes o țintă aflată la circa 804,6 kilometri distanță. Mai mult, un raport al serviciilor de informaţii americane arată că racheta hipersonică a fost instalată şi lansată de 12 ori dintr-un avion supersonic MiG-31. Acum, se încearcă montarea ei pe un bombardier strategic, afirmă CNBC, precizând că rușii vor ca racheta să intre în dotarea armatei ruse din 2020.

Focoase nucleare

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat dezvoltarea sistemului de rachete hipersonice 'Kinjal' , despre care a spus că este capabil să evite scutul antirachetă american, în mesajul său anual adresat Adunării Federale, camerele reunite ale parlamentului rus (Duma de Stat şi Consiliul Federaţiei) la 1 martie 2018. Potrivit presei ruse, racheta Kinjal are o rază de acţiune de peste 2.000 de kilometri şi o viteză de 10 ori mai mare decât sunetul şi poate transporta atât focoase nucleare, cât şi încărcătură convenţională.

Citește și Rușii și-au ținut ascunse rachetele. O singură țară este în siguranță

Oficialii de la Moscova nu au reacționat la aceste informații ale CNBC, contrar obiceiului. De regulă, astfel de afirmații sunt imediat dezmințite de Ministerului Externe, în cele mai multe dintre cazuri sau de responsabili ai armatei. Kremlinul evită să comenteze imediat, preferând să aștepte câteva zile înainte ca purtătorul de cuvânt să iasă cu vreo declarație pe această temă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

FMI
Agenție BRD
Foto: Pexels.com
foto: pexels.com
Donad Trump în timpul unei vizite la zidul de la granița cu Mexic
Bursa / sursa foto: Freepik.com
Donald Trump
foto: pexels.com
Foto: pexels.com
Foto: Pexels.com

Bani pentru fermieri. APIA, veşti bune

Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...

Adrian Negrescu / Ilustrație: Oana Pavelescu
Kremlin
SUA vs China
Călin Georgescu / Foto: Inquam Photos / George Călin
Regele Philippe al Belgiei / Foto: UE
Donald Trump
Prețuri. Foto: Michael Burrows - Pexels
Robor urcă din nou

Vești proaste privind ROBOR

Evoluția ROBOR nu aduce o veste bună pentru cei care au credite la bănci.

Mihai Barbu și Marcel Ciolacu / Foto: gov.ro
Oameni traversează strada
Hobby-ul poate fi profitabil / Foto: Freepik
Defrișări
Gazprom
Bună dimineața! /FOTO: Freepik
Factură electronică / Foto: Freepik
Starlink / Foto: Arhiva Starlink / Flickr
Instalație de gaze

pixel