Bitcoin, spre pragul de 100.000 USD: Ce schimbări aduce noul val de optimism cripto
Bitcoin, cea mai mare...
Szabolcs Ágostházy a spus că cel mai important element al planului maghiar îl reprezintă continuarea dezvoltării sistemului de sănătate, pentru care se doreşte alocarea a 34,1% din resurse. Se va acorda o atenţie deosebită şi dezvoltării transportului ecologic, dezvoltării cuprinzătoare a sistemelor de educaţie - printre care cea a învăţământului superior, a învăţământul public, a formării profesionale şi a educaţiei adulţilor. Acestor două domenii li se vor aloca 25%, respectiv 20,4% din pachetul financiar, a explicat secretarul de stat.
Restul resurselor urmează să fie utilizate pentru a facilita tranziţia către o economie circulară, pentru a dezvolta localităţile care au rămas în urmă şi pentru a sprijini iniţiativele care protejează mediul înconjurător, a adăugat Ágostházy.
PNRR-ul maghiar respectă pe deplin obiectivele comune ale UE, protejarea climei şi dezvoltarea digitalizării apar în toate domeniile, a subliniat oficialul ungar.
Acesta a mai menţionat că domeniile de dezvoltare au fost aliniate de către Guvernul Ungariei la propriile obiective strategice naţionale.
Citește și: Florin Cîțu: Acum este nevoie să accelerăm
Secretarul de stat a subliniat, de asemenea, că în baza unei decizii anterioare a guvernului maghiar, linia de credit disponibilă pentru Ungaria în cadrul instrumentului de finanţare al UE nu va fi utilizată deocamdată - aşa cum au decis şi majoritatea statelor membre. Însă acest lucru mai este posibil până în 2023, a punctat Ágostházy.
În ultimele opt luni au fost purtate negocieri intense şi constructive cu Comisia Europeană. În timpul procesului de consultare socială, în Ungaria s-a cooperat cu aproximativ 500 de organizaţii, inclusiv cu asociaţii ale administraţiei locale, cu localităţile, cu grupurile de interes economice şi sociale, a specificat secretarul de stat.
După depunerea documentului, procesul de decizie din cadrul UE durează aproximativ trei luni. În timpul acestui proces, Ungaria - la fel ca celelalte state membre - va continua să poarte negocieri, însă în ceea ce priveşte negocierile de până acum nu vor fi necesare modificări fundamentale, pot apărea cel mult mici probleme de ordin tehnic.
Guvernul maghiar se aşteaptă ca Ungaria să primească în luna august hotărârea de aprobare a planului de redresare, a declarat secretarul de stat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bitcoin, cea mai mare...
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...
Curs valutar BNR, 21 noiembrie...
Florian Lixandru, candidatul...
Mutările şi cotaţiile...
Grupaj de știri.
La show-ul de tehnologie Gitex 2024 desfășurat recent în...