Poliţia din Londra spune că funeraliile reginei reprezintă cel mai mare test de securitate
Autor: Antonia Popescu
Data publicării:
Londra anunţă cea mai mare reducere de taxe din 1972 pentru a stimula creşterea economică
Londra anunţă cea mai mare reducere de taxe din 1972 pentru a stimula creşterea economică
Poliţia din Londra spun că funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a vor fi cea mai mare operaţiune de securitate la care vor lua parte parte după ce miniştri, preşedinţi şi membri ai familiei regale se vor reuni luni pentru a-i aduce un ultim omagiu suveranei, informează Reuters.

Se preconizează ca funeraliile reginei să atragă sute de mii de oameni pe străzile Londrei, un ecou al altor evenimente importante din istoria Marii Britanii, inclusiv ceremonia de încoronarea a suveranei, din 1953, înmormântarea fostul prim-ministru Winston Churchill, în 1965 şi moartea prinţesei Diana, în 1997.

Stuart Cundy, comisar adjunct în cadrul Poliţiei Metropolitane din Londra, a spus că unitatea sa va desfăşura cel mai mare număr de ofiţeri pe străzile oraşului şi va participa la cea mai mare operaţiune de protecţie pentru lideri mondiali şi monarhi.

Preşedintele american Joe Biden şi preşedintele francez Emmanuel Macron se numără printre oaspeţii de rang înalt din străinătate care şi-au confirmat participarea.

Potrivit lui Cundy, masiva operaţiune de poliţie va depăşi în amploare alte evenimente pentru care a fost nevoie de largi desfăşurări ale forţelor de ordine în Londra, cum ar fi Jocurile Olimpice din 2012 şi festivităţile prilejuite de Jubileul de Platină al reginei.

''Vă pot confirma că este cel mai mare eveniment de operaţiuni poliţieneşti la care a luat parte vreodată Met Police'', le-a declarat Cundy reporterilor. ''Gama de ofiţeri, angajaţi din poliţie şi toţi cei care sprijină operaţiunea este cu adevărat imensă''.

Operaţiunea de poliţie va fi supervizată de Mark Rowley, care se află în prima lui săptămână în funcţia de şef al poliţiei londoneze după ce anterior a fost şeful naţional pentru contra-terorism.

Cundy a spus că forţele de ordine se pregătesc pentru diferite scenarii, de la ameninţări teroriste la proteste şi incidente cauzate de aglomeraţie. Forţe suplimentare de ordine sunt mobilizate în Londra de pe tot teritoriul Marii Britanii.

Înjunghierea a doi ofiţeri de poliţie în centrul Londrei vineri a fost o reamintire a potenţialelor ameninţări cu care se confruntă forţele de ordine.

Cundy a spus că ofiţerii, care primesc îngrijiri medicale în spital, ''prezintă răni semnificative prin înjunghiere'' după ce au fost agresaţi de un bărbat, iar un cuţit a fost recuperat de la faţa locului.

''Un incident ca acesta ne facem să fim mereu foarte conştienţi când vine vorba despre evenimente majore'', a spus el.

Nu a fost oferit motivul atacului, dar Cundy a precizat că nu are legătură cu terorismul şi nu este legat de înmormântarea reginei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Mii de zboruri anulate în toată Europa din cauza unei greve

Veşti proaste pentru cei care au programate, zilele...

Obligații noi pentru bănci față de clienții cu credite

Într-o mișcare care ar putea aduce un val de alinare...

Tesla promite că va fabrica maşini mai ieftine

Tesla a anunţat că va introduce noi modele la începutul...

Germania estimează o creştere economică de 0,3%

Miercuri, în cadrul unei conferințe de presă la Berlin,...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel