Poluare fără precedent în New Delhi. Populația, sfătuită să nu iasă din casă
Autor: DCBusiness Team
Data publicării:
Poluare fără precedent în New Delhi
Poluare fără precedent în New Delhi
Autorităţile din New Delhi au implementat luni măsuri urgente după ce staţiile de monitorizare din capitala Indiei au înregistrat unul dintre cele mai ridicate niveluri de poluare de anul acesta, potrivit dpa. 

Indexul pentru calitatea aerului, care măsoară concentraţia particulelor în suspensie, a indicat, începând de duminică, un nivel ''sever'' de poluare, cuprins între 445 şi 450, potrivit Comisiei centrale pentru controlul poluării (CPCB). 

Nivelul maxim al indexului este 500, iar valorile mai mari de 400 sunt considerate periculoase pentru sănătate. 

Autoritatea de mediu pentru controlul poluării, o instituţie înfiinţată de Curtea Supremă şi care monitorizează nivelul de poluare, a interzis activităţile industriale şi lucrările de construcţie în capitală şi în zonele învecinate. 

Poliţia a fost instruită să oprească circulaţia prin oraş a vehiculelor de mare tonaj, precum camioane, şi să le direcţioneze către autostrăzile de la periferia capitalei. 

Autorităţile au sfătuit populaţia, în special persoanele în vârstă şi copiii, să rămână în locuinţe şi să evite activităţile în aer liber. 

Citește și:

Decizie importantă privind restituirea taxelor auto

Un oficial din cadrul CPCB, Prashant Gargava, a spus că Delhi se confruntă cu cel mai mare nivel de poluare înregistrat de la sărbătoarea Diwali, festivalul hindus al luminilor, care a avut loc în octombrie şi a fost celebrat cu cantităţi impresionante de materiale pirotehnice. 

Acesta a precizat că situaţia este cauzată de norul de smog toxic aflat deasupra oraşului, de valul de frig înregistrat în aceste zile, de nivelurile de umiditate şi de absenţa vântului. 

New Delhi, cu o populaţie de 25 de milioane de locuitori, este considerat, în ultimii ani, unul dintre cele mai poluate oraşe din lume. 

Smogul toxic şi creşterea nivelului de poluare sunt fenomene obişnuite în Delhi pe perioada iernii, iar eforturile de a ţine sub control deteriorarea calităţii aerului nu au dau până acum rezultate. 

Arderea ilegală a resturilor de vegetaţie de pe terenurile agricole, traficul aglomerat, emisiile industriale, praful rezultat din activităţile de construcţie, arderea gunoaielor şi a combustibilului folosit pentru prepararea alimentelor sunt principalii factori care produc poluarea din Delhi pe perioada iernii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Norvegia vrea să construiască un tunel pentru ... nave

Un proiect ieșit din comun și estimat la 300 milioane de...

Aurul a recăpătat curaj și câștigă teren

Prețul aurului a crescut luni, susținut de slăbirea...

Cum vezi cine te-a blocat pe WhatsApp

Aplicația care numără aproape 2 miliarde de utilizatori...

Telefoanele Samsung care vor avea acces la Android 15

În timp ce Android 15 este planificat pentru această...

Rheinmetall vrea crearea unui consorțiu european de armament

Rheinmetall sugerează crearea unui consorțiu european de...

Întâlnire crucială între Ursula von der Leyen și Xi Jinping

Întâlnirea crucială între preşedinta Comisiei Europene,...


pixel