Porţile de Fier produc 35% din capacitatea Hidroelectrica
Autor: Georgel Simionică
Data publicării:
Portile de Fier / Foto: Oana Pavelescu
Portile de Fier / Foto: Oana Pavelescu
Hidroelectrica produce astăzi, la Porţile de Fier, 35% din producţia de energie electrică a companiei, a anunţat, luni ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Astăzi (luni, n.r) am făcut o vizită de lucru inopinată la Hidrocentrala Porţile de Fier 1. Am stat de vorbă cu angajaţii şi am cerut o evaluare a condiţiilor de muncă. Astăzi la PF producem 35% din totalul producţiei de energie electrică al Hidroelectrica", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Producţia Hidroelectrica se ridica luni, la ora 13:03, la 3.116 MW, reprezentând 38,16% din totalul producţiei de energie electrică, conform datelor publicate de Transelectrica.

Citește și: 

Hidroelectrica ar vrea o nouă hidrocentrală pe Dunăre

Hidroelectrica are în plan realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o nouă hidrocentrală pe Dunăre, care ar putea fi principalul proiect de tranziţie spre o energie mai curată în România, în contextul Green Deal, a declarat, marţi, Bogdan Badea, directorul general al producătorului de energie hidro.

"Pe zona de dezvoltare de capacităţi noi hidro, lucrurile nu au mers foarte bine din punctul de vedere al avizelor şi al autorizaţiilor şi în general din punctul de vedere al corelării legislative cu cerinţele de mediu. Am făcut o analiză, am reanalizat potenţialul pe care România îl mai are în acest moment, cu toate restricţiile, cu toate parcurile naţionale, siturile Natura 2000 şi toate celelalte chestiuni care ne-a frânat şi ne-au împiedicat să avansăm aşa cum am dorit. Considerăm că o aliniere a legislaţiei de mediu cu ceea ce înseamnă dezvoltarea de noi capacităţi hidro este în spiritul Green Deal şi aici este cea mai mare provocare pe care o are România din punct de vedere legislativ pentru a-şi realiza investiţiile", a precizat Badea, prezent la Energy Strategy Summit. Citește mai mult AICI

Citește și:

Cine are cel mai mic preț la energie din România

Cel mai mic preț de pe piața energiei este oferit în continuare de Hidroelectrica, companie care este și cel mai mare producător de energie electrică din România.

Hidroelectrica a lansat oferta de preț pentru energie electrică, preț care este în continuare cel mai mic de pe piața din România.

Conform informațiilor furnizate de companie prețul energiei electrice (include TG, tariful de transport - componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28253 lei/kWh iar cel al energiei electrice active (fără TG, tariful de transport - componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28000 lei/kWh. Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Start-Up Nation. Condiții noi pentru cei care vor să aplice

Ministerul Economiei și Antreprenoriatului propune o...

Ahold Delhaize deschide un hub tech în București

Distribuitorul belgiano-olandez vrea să facă din...

BNR: Câţi bani au românii în depozitele bancare

Banca Naţională a României a publicat cifrele privind...

ANOFM: Încep 139 de programe de formare profesională

139 programe de formare profesională vor începe în luna...

Florin Georgescu (BNR): Avem un capitalism semi-socialist

Asociaţii şi acţionarii companiilor au bani să le...

ANPC verifică magazinele online Temu și Shein

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor...

Directorul JPMorgan, vești bune despre economia americană

Anul trecut, banca pe care o conduce Jamie Damon, a...


pixel