BVB a închis în creştere şedinţa de marţi. Acţiunile OMV Petrom, cele mai trazacţionate
Bursa de la Bucureşti a închis...
"Astăzi (luni, n.r) am făcut o vizită de lucru inopinată la Hidrocentrala Porţile de Fier 1. Am stat de vorbă cu angajaţii şi am cerut o evaluare a condiţiilor de muncă. Astăzi la PF producem 35% din totalul producţiei de energie electrică al Hidroelectrica", a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
Producţia Hidroelectrica se ridica luni, la ora 13:03, la 3.116 MW, reprezentând 38,16% din totalul producţiei de energie electrică, conform datelor publicate de Transelectrica.
Citește și:
Hidroelectrica ar vrea o nouă hidrocentrală pe Dunăre
Hidroelectrica are în plan realizarea unui studiu de fezabilitate pentru o nouă hidrocentrală pe Dunăre, care ar putea fi principalul proiect de tranziţie spre o energie mai curată în România, în contextul Green Deal, a declarat, marţi, Bogdan Badea, directorul general al producătorului de energie hidro.
"Pe zona de dezvoltare de capacităţi noi hidro, lucrurile nu au mers foarte bine din punctul de vedere al avizelor şi al autorizaţiilor şi în general din punctul de vedere al corelării legislative cu cerinţele de mediu. Am făcut o analiză, am reanalizat potenţialul pe care România îl mai are în acest moment, cu toate restricţiile, cu toate parcurile naţionale, siturile Natura 2000 şi toate celelalte chestiuni care ne-a frânat şi ne-au împiedicat să avansăm aşa cum am dorit. Considerăm că o aliniere a legislaţiei de mediu cu ceea ce înseamnă dezvoltarea de noi capacităţi hidro este în spiritul Green Deal şi aici este cea mai mare provocare pe care o are România din punct de vedere legislativ pentru a-şi realiza investiţiile", a precizat Badea, prezent la Energy Strategy Summit. Citește mai mult AICI
Citește și:
Cine are cel mai mic preț la energie din România
Cel mai mic preț de pe piața energiei este oferit în continuare de Hidroelectrica, companie care este și cel mai mare producător de energie electrică din România.
Hidroelectrica a lansat oferta de preț pentru energie electrică, preț care este în continuare cel mai mic de pe piața din România.
Conform informațiilor furnizate de companie prețul energiei electrice (include TG, tariful de transport - componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28253 lei/kWh iar cel al energiei electrice active (fără TG, tariful de transport - componenta de introducere a energiei electrice în rețea) pentru o perioadă contractuală de 12 luni este de 0.28000 lei/kWh. Citește mai mult AICI
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Bursa de la Bucureşti a închis...
Profesorul Mircea Coșea a...
FNGCIMM, cifre oficiale care...
BCR a revizuit în jos prognoza de inflaţie pentru...
Adrian Criț, directorul general...
Curs valutar BNR, 7 februarie...
BNR a publicat astăzi valoarea...
Spania nu se dezminte și...
Un demers care nu implică și o...
Modul de finanţare a economiei...
Românii din Bucureşti, Cluj şi...
Prețurile la țiței sunt susținute pe un trend ascendent...
Cutremurele devastatoare din Turcia sunt un bun moment...
Candidaţii aflaţi în căutarea unui loc de muncă au...
Documentul a fost publicat în...
Autoritatea Naţională de...
Voucherele sociale de 250 de lei se vor acorda și în...
Cine va fi primul care va...
Turcia a oprit fluxurile de...
Facturile la energie electrică...
Lupta Ucrainei împotriva invaziei declanșate de Rusia...
Anul 2023 trebuie să fie anul relansării economice, iar...