Portul Constanța. Costel STANCA: Sunt trei proiecte semnificative în derulare
Autor: Simona Haiduc | 26 iun 2020 / 13:59
Costel Stanca, omul care gestionează unul dintre cele mai importante proturi din Europa
Costel Stanca, omul care gestionează unul dintre cele mai importante proturi din Europa
EXCLUSIV
Pe partea de investiții în infrastructură, există trei proiecte semnificative aflate în derulare în portul Constanța, a declarat Costel Stanca, Director General al CN APM Constanța, în cadrul dezbaterii cu tema ”Upgrade România - Investițiile, motorul de pornire a economiei”, organizată de DC Media Group.

Pot să confirm că în primele cinci luni ale acestui an, am avut un trafic portuar aproape egal cu cel de anul trecut, când a fost un an record din toată istoria portului. Acest lucru ne bucură, deși vedem o scădere, de 5% pe segmentul transporturilor containezate, deși la nivel global, această scădere este de 15%, a declarat Costel Stanca.  

Directorul portului Constanța a precizat că, pe partea de investiții în infrastructură, sunt trei proiecte semnificative aflate în derulare în portul Constanța, care au un buget de aproximativ 70 milioane de euro. Unul dintre ele se referă la creșterea adâncimilor la nivelul proiectat, un proiect de 49 de milioane de euro, un al doilea vizează infrastructura de mediu și încă unul care se referă la implementarea unei dane de mare adâncime, unde o să vedem nave mult mai mari decât am văzut până acum. 

Citește și Proiecte investiții. ERBAȘU: Nu știu dacă, acum, constructorii sunt pregătiți VIDEO

Întrebat în legătură cu transportul de animale, Costel Stanca a declarat că ”s-au întârit, din punctul nostru de vedere și al autorității navale, procedurile care accesează acest domeniu. Rămâne de văzut dacă vor fi și alte reglementări la nivel național cu privire la exportul de animale”.

G Ad:

 

Ştiri Recomandate

Lovitură după lovitură. ROBOR, imposibil de stăvilit

Indicele ROBOR la 3 luni, în funcţie de care se...

Nigeria lansează moneda digitală eNaira

Nigeria va lansa luni o monedă digitală, eNaira, a...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro