Poveste de succes: O familie hotărâtă, munca în echipă și un partener strategic pentru finanțare!
Autor: Mara Ivan
Data actualizării:
Data publicării:
O familie care a pornit cu o firmă mică
O familie care a pornit cu o firmă mică
  • O familie care a pornit cu o firmă mică
În anul  1991, o familie din București a pus bazele unei mici companii. În timp, afacerea inițial mică  a reușit să se extindă, ajungând ca în anul 2020 să atingă performanțe deosebite în cinci domenii diferite. Astfel, grupul format din societățile Bere Băuturi București SA, Dea Complet Construct SRL, Andy Hotels & Conferince SRL, Luxury Clothing Store SRL și Berăria Germană, s-a impus pe piața românească, având o structură de acționariat 100% românesc. La fel și echipa de management

Cele mai importante investiții, pentru deschiderea de noi afaceri, pentru amenajarea spațiilor de depozitare, de birouri sau de desfacere, practic pentru toate investițiile necesare creșterii afacerilor grupului, au început în anul 2017, prin parteneriatul dezvoltat cu CEC Bank, accesând facilități de creditare personalizate în funcție de nevoile de finanțare ale fiecărei societăți din grup.

Grupul activează, prin Bere Băuturi București SA, ca distribuitor de produse alcoolice și nonalcoolice, cafea și snacks-uri în piața de FMCG de aproape 30 de ani și în parteneriat cu Heineken România de peste zece ani, iar din 2016 a dezvoltat o nouă linie de venit, prin prestarea de servicii de transport și depozitare (inclusiv marfă paletizată, cu franciză Pallet Express). Restul firmelor din grup desfășoară activități de antreprenoriat în sectorul HORECA, pe piața construcțiilor rezidențiale și în business-ul dezvoltat cu franciza Hugo BOSS pe piața românească. Echipa de Top Management care stă în spatele dezvoltării de succes a activităților este condusă de Alexandru Gică, secondat de Mariana Klencsar, cu implicarea, din 2018, și a lui Adrian Antonio Gică.

Am invitat familia de antreprenori români să ne împărtășească secretele poveștilor lor de succes. Alexandru Gică, președintele Grupului Bere Băuturi București SA, explică motivele care au condus la alegerea CEC Bank drept partener strategic pe zona de finanțare a grupului.

Când ați început dezvoltarea firmelor din Grupul Bere Băuturi București SA cu sprijinul partenerului de finanțare CEC Bank și de ce ați ales această bancă?

Alexandru Gică: Colaborarea cu CEC Bank a început în anul 2017, când banca ne-a prezentat o variantă de creditare care a răspuns cel mai bine nevoilor grupului, din acel moment. Astfel, acest parteneriat a dovedit că CEC Bank susține și încurajează antreprenorii români, având o bună înțelegere a mediului economic românesc și a particularităților actuale. Resursa umană este foarte importantă, atât din partea Băncii, cât și din partea grupului Bere Băuturi București SA. Ca Acționar și Președinte al societății cu cea mai mare dinamică din grup și care generează cel mai mare volum de activitate, sunt conectat permanent la ritmul zilnic de desfășurare a activităților afacerii, fie că sunt la birou sau în altă parte. Mă bazez pe echipa noastră, formată din oameni care ne sunt alături de la primul milion de lei facturat și din oameni care la maturitatea business-ului au venit cu experiența acumulată, cunoștințele proprii și „know-how”, contribuind astfel la plasarea și menținerea grupului nostru pe un loc important în piața de profil. CEC Bank a fost și este un partener de nădejde, care a răspuns tuturor solicitărilor noastre cu profesionalism și promptitudine, astfel încât am reușit să creăm împreună o relație de colaborare fructuoasă bazată pe încredere reciprocă și sprijin în realizarea tuturor obiectivelor propuse.

Care au fost investițiile făcute cu ajutorul CEC Bank?

Alexandru Gică: Bere Băuturi Bucuresti SA își desfășoară activitatea în patru filiale, situate în județele Constanța, Ialomița, Prahova și București. Suntem prezenți pe piața din județul Constanța din anul 2015, consolidându-ne poziția în anul 2017, prin achiziționarea și amenajarea la cele mai înalte standarde a unui spațiu de depozitare și birouri. Acest lucru a fost posibil prin contractarea unei prime facilități de credit de la CEC Bank, parteneriat care s-a dezvoltat ulterior printr-o nouă linie de finanțare destinată unor investiții în birourile și spațiile de depozitare, în județul Prahova. Aceste investiții care au condus la optimizarea cheltuielilor logistice și financiare, alături de capitalizarea societății, au dus la consolidarea bilanțului firmei și pozitionarea în piața de profil. În anul 2019 am reorganizat structura facilităților de credit destinate activității curente și finanțării capitalului circulant, prin accesarea de la CEC Bank a unui plafon multicredit, cu costuri avantajoase și o structură de garanții adaptată specificului activității noastre. De asemenea, avem în vedere și dezvoltarea sectorului HORECA, prin atragerea de fonduri europene, cu parte de cofinanțare care va fi acordată de CEC Bank. Colaborarea cu CEC Bank s-a extins în anul 2018 și la nivelul grupului, prin contractarea unui credit pentru dezvoltări rezidențiale, pentru DEA Complet Construct SRL, și a unei „facilități non-cash”, de către Luxury Clothing Store SRL, partener Hugo BOSS AG. DEA Complet Construct SRL are un portofoliu de 11 proiecte rezidențiale finalizate și vândute, și alte două proiecte în curs de execuție, incluzând peste 160 de apartamente în zona București-Ghencea.

Cum a ajuns Grupul Bere Băuturi București SA să deschidă primul magazin Hugo Boss, în franciză?

Adrian Antonio Gică: După un an de negocieri cu reprezentanții celebrului brand Hugo Boss, în anul 2018 am stabilit coordonatele parteneriatului care a readus brand-ul pe piața românească, prin deschiderea primului nostru magazin, în incinta Hotelului Radisson, în centrul Capitalei. Lansarea brandului în România a marcat noul concept de magazine Hugo Boss, aliniat cu creșterea înregistrată de brand la nivel mondial, fiind unul din cele șapte magazine care au beneficiat de noul concept în 2018. Vânzările din primul an de activitate al magazinului Hugo Boss au înregistrat un nivel mai bun decât cel prognozat, astfel încât, anul 2020 va continua consolidarea brand-ului pe piață, prin creșterea cifrei de afaceri și fidelizarea portofoliului de clienți.

Ce a contat, în primul rând, la acordarea francizei?

Adrian Antonio Gică: Grupul Bere Băuturi București SA înregistrează un istoric bun în business, cu un trend ascendent, asigurat de profesionalismul oamenilor și capacitatea Top Managementului de a adapta strategia la evoluția pieței. Astfel, Hugo Boss are garanția faptului că Luxury Clothing Store SRL are capacitatea de a găsi cele mai elegante și potrivite spații pentru brand, astfel încât să asigure servicii la cele mai înalte standarde, prin consilierii de vânzări extrem de bine pregătiți să vină în întâmpinarea clienților obișnuiți deja cu standardele Hugo Boss.

Cum ați reușit să finanțați tot ce a cerut partenerul Hugo Boss?

Adrian Antonio Gică: Pentru relansarea brandului Hugo Boss pe piața românească, Luxury Clothing Store SRL a avut, pe lângă aportul propriu, și susținerea foarte bună din partea CEC Bank, necesară la deschiderea unui astfel de business pentru care începutul este provocator. Asigurarea fondurilor necesare pentru campaniile de marketing, amenajarea magazinului, achiziția colecției, corelată cu respectarea termenelor de lansare, atât a magazinului, cât și a colecțiilor, este un efort de echipă încununat de succes prin colaborarea cu Cec Bank. În viitor avem în plan dezvoltarea rețelei de noi magazine, în zone strategice, astfel încât Hugo Boss să poată fi accesibil pentru toți iubitorii brandului.

Grupul Bere Băuturi București SA își continuă trendul ascendent, identifică oportunități și se extinde construind astfel afaceri solide în economia românească. Parteneriatul strategic pe care grupul l-a stabilit cu CEC Bank va rămâne în continuare esențial pentru susținerea afacerilor și pentru dezvoltare durabilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Bosch avertizează asupra unui posibil nou val de concedieri

Orice reduceri de personal vor fi efectuate "cu simţul...

Mai multe servicii BRD nu vor fi disponibile. Anunţul băncii

BRD anunţă noi lucrări de mentenanţă a sistemelor...

De ce România riscă să piardă banii din PNRR. Răspunsul MIPE

Comisarul european Celine Gauer, responsabil în cadrul...

Alți doi Arnault intră în board-ul grupului LVMH

În vârstă de 31 și 29 de ani, Alexandre și Frédéric...

Prețul petrolului s-a stabilizat după o scădere abruptă

Prețurile la cele două referințe de petrol au recuperat...

CEC Bank sărbătorește 160 de ani cu un logo aniversar

CEC Bank sărbătorește anul acesta 160 de ani de la...

Miliardarul care râvnește la Royal Mail, Poșta britanică

Este vorba de miliardarul ceh Daniel Kretinsky care a...


pixel