"Toate deciziile le vom lua în funcţie de evoluţia epidemiei şi, ca să fim oneşti, nu există prognoze cu grad de certitudine de 100%. Sunt prognoze care, sigur, sunt bazate pe o serie de ipoteze şi care au la bază o cantitate foarte mare de informaţii. Pe de altă parte, nu sunt sigure 100% şi suntem pregătiţi să luăm deciziile în funcţie de evoluţia epidemiei. Cu siguranţă, pregătim revenirea la normalitate. Această revenire la normalitate nu cred că se va putea produce dintr-odată. Relaxarea măsurilor impuse se va produce gradual, în funcţie de datele pe care le avem şi de riscul care va exista în privinţa răspândirii virusului. De asemenea, pregătim un set de măsuri de protecţie a cetăţenilor chiar şi după revenirea la normalitate. Cu siguranţă vom redeschide acele activităţi în care riscurile de răspândire a epidemiei vor fi foarte mici. Această redeschidere a activităţilor economice, de asemenea, va fi graduală. Nu cred că vom putea da drumul la toate activităţile economice care astăzi sunt oprite", a precizat Ludovic Orban, la postul de televiziune Digi 24.
Premierul a subliniat că Guvernul pregăteşte un set de măsuri care să ajute economia să repornească, să ajute companiile şi să vină în sprijinul cetăţenilor astfel încât aceştia să poată să-şi reia activitatea în cât mai multe companii sau să găsească locuri de muncă în alte companii, care vor avea nevoie de forţă de muncă.
Citește și Pandemie. Nu scăpăm de această măsură decât peste câțiva ani
Şeful Executivului a menţionat că, din datele pe care le are, vârful epidemiei se va înregistra, cel mai probabil, în intervalul 1 - 5 mai.
"Asta nu înseamnă că imediat vom scăpa de epidemie, ci după vârful epidemiei se va reduce numărul de îmbolnăviri, se va reduce răspândirea, urmând să menţinem încă o perioadă de timp comportamentul corect, utilizarea mijloacelor de protecţie, respectarea tuturor regulilor, astfel încât să putem să scăpăm cât mai repede de virus", a mai spus Orban.
Premierul le-a cerut cetăţenilor să respecte în continuare regulile stabilite de autorităţi, chiar dacă le este greu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Moneda euro a continuat să piardă teren în fața...
Bitcoin, cea mai mare...
Suedia este pregătită să...
Bentley Motors Ltd., unul dintre cei mai exclusiviști...
Performanța negativă a fost...
”Am construit acest proiect cu...
Ministrul Sebastian Burduja a...
Aceasta ar putea reprezenta...
Al doilea mare producător de oțel din lume are pretenții...
Agenția Națională de...
Precizări privind înscrierea...
Beko, Ford, Audi și Auchan sunt...
O strategie menită să asigure un echilibru între...
Companiile chineze își păstrează dolarii,...
Indicele ROBOR la trei luni a crescut la 5,75% pe an,...
Înscrierea dealerilor în Programul Rabla pentru...
Economia Germaniei a crescut...
Rubla rusească se depreciază...
La Palatul Victoria, a fost...
China anunţă că este dispusă să...