Primul premier femeie din Suedia a demisionat la numai câteva ore de la numire
Autor: Oana Pavelescu | 24 noi, 19:45
Magdalena Andersson
Magdalena Andersson
Prima femeie prim-ministru al Suediei, Magdalena Andersson, a avut parte de cel mai prost început de mandat posibil, după ce a fost forțată să demisioneze la doar câteva ore după numirea sa istorică.

Demisia a fost declanșată în momentul în care Partidul Verzilor - un partener minor al social-democraților lui Andersson - a declarat că nu va face parte dintr-un guvern Andersson forțat să pună în aplicare un buget 2022 amendat de opoziție, scrie Bloomberg.

Demisia lui Andersson este de natură tehnică, deoarece ea a declarat că este în continuare pregătită să conducă un cabinet cu un singur partid, urmând să se confrunte cu un nou vot. Partidul Verde a declarat anterior că nu va bloca numirea ei.

Cum a devenit Suedia echivalentul european al Silicon Valley

"Înțeleg că acest lucru poate părea foarte dezordonat, iar ceea ce s-a întâmplat este complet unic", a declarat Andersson în momentul în care și-a anunțat demisia la mai puțin de 8 ore după ce a fost numită. "În ciuda faptului că pozițiile parlamentare par neschimbate, cred ca ar trebui să o luăm de la capăt. Nu vreau să conduc un guvern a cărui legitimitate ar putea fi pusă sub semnul întrebării."

G Ad:

Un partid de centru-dreapta care a susținut anterior guvernul a refuzat să o susțină miercuri într-un vot parlamentar, pecetluind soarta proiectului de lege al guvernului în favoarea unei propuneri concurente a partidelor conservatoare. 

Amendamentul înseamnă că unele dintre reformele cheie ale guvernului, cum ar fi o săptămână liberă suplimentară pentru familii, sunt abandonate în favoarea unor cheltuieli mai mari pentru sistemul de justiție și a unei reduceri a taxei pe benzină.

Ştiri Recomandate

Cod Galben de recipitații mixte și polei în 4 județe

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis miercuri...

Rafila a explicat când se introduce certificatul COVID

Ministrul Sănătății Alexandru Rafila a prezentat...

Crossuri parteneri
Crossuri parteneri
DCMedical.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DCNews.ro
DCNews.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro