Bursa de la București a început săptămâna în scădere: Roșu pe linie
Bursa de la București nu a...
"Nimic nu ar fi fost mai iresponsabil, nimic nu ar fi fost mai catastrofal" decât un faliment al primei puteri mondiale, a spus preşedintele american, anunţând că va semna sâmbătă o lege care să facă posibilă amânarea până în ianuarie 2025 a acestei perspective periculoase.
În cursul acestei săptămâni, Congresul american a adoptat un proiect de lege care permite suspendarea plafonului datoriei publice a SUA timp de aproximativ doi ani și stabilește, de asemenea, anumite obiective bugetare. Acest text era crucial, deoarece fără el, exista riscul ca țara să intre în incapacitate de plată începând de luni, 5 iunie.
Aşezat la biroul din celebrul Birou Oval, democratul în vârstă de 80 de ani, candidat la realegere în 2024, s-a exprimat pe un ton aşezat şi liniştitor."Este dificil să obţii un consens dincolo de diviziunile partizane. Unitatea este dificilă. Dar nu trebuie să încetăm niciodată să încercăm", a spus el.
După câteva săptămâni de negocieri foarte dificile cu opoziţia republicană, preşedintele american a reluat mesajul de reconciliere transmis cu prilejul învestirii sale în ianuarie 2021."Fără unitate nu există pace", a spus Joe Biden.
Președintele Biden și-a exprimat într-un discurs intenția de a evidenția diferențele față de rivalul său republican, Donald Trump, care și el candidează la alegerile prezidențiale din 2024. În acest context, Biden a subliniat importanța renunțării la tonul ridicat și menținerea unei atmosfere mai calme.
"Ambele părţi au negociat cu bună-credinţă. Ambele părţi s-au ţinut de cuvânt", a salutat, de asemenea, Joe Biden, care nu pierde nicio ocazie de a se lăuda cu simţul său de compromis politic. Chiar dacă intenţionează să îşi asume meritul politic, preşedintele democrat nu îşi revendică deschis victoria la finalul negocierilor bugetare cu opoziţia: "Nimeni nu a primit tot ce şi-a dorit. Dar americanii au primit ceea ce aveau nevoie".
Dând asigurări că a evitat reducerile drastice ale beneficiilor sociale şi ale proiectelor sale majore de investiţii, Joe Biden a căutat să se proiecteze în viitor, deşi mulţi americani îl consideră prea bătrân pentru a rămâne la Casa Albă. Referindu-se la dorinţa sa de a impozita mai mult pe cei mai bogaţi, el le-a spus concetăţenilor săi: "Voi reveni la conducere şi, cu ajutorul vostru, voi câştiga".
La fel ca aproape toate economiile dezvoltate, Statele Unite trăiesc pe credit şi au, de altfel, cea mai mare datorie din lume în termeni absoluţi. Dar nicio altă ţară industrializată nu se confruntă cu un plafon rigid al datoriei, pe care Congresul trebuie să îl ridice în mod regulat.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Bursa de la București nu a...
Orizontul pentru producătorii...
Compania a achiziționat...
Comerţul online ia amploare în Germania.
O situația similară s-a înregistrat și în luna mai, când...
Evoluția pieței carburanților este, oarecum,...
Sunt date publicate de...
Chiar dacă inflația în zona...
Analistul economic Adrian...
Grupaj de știri.
Performanțele variate ale...
Într-o notă adresată recent...
Această tendință reflectă...
La capătul unor dezbateri...
Un concept surprinzător și...
Înainte de a se lansa în forță...
Președintele ales a dezvăluit într-un timp record numele...
"Make the impossible possible"...
Anunțul a fost făcut de Bernd...
Andrea Orcel, directorul general al UniCredit SpA, a...
Este o manevră care face parte din planurile de...
Amazon continuă să-și...