Prețul aurului a luat-o la galop! Ce anume l-a speriat
Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Nu a mai atins acest nivel de cinci luni
Nu a mai atins acest nivel de cinci luni
Prețul aurului a atins un maxim al ultimelor cinci luni. Investitorii au început să cumpere metal prețios din cauza creșterii inflației, aceeași care-i împinge pe investitori spre active de risc - criptomonede și companii promițătoare fără rezultate reale, scrie publicația Forbes.

Aurul a urcat la un maxim al ultimelor cinci luni, de 1868,5 dolari pe uncie, potrivit The Wall Street Journal. Prețul a crescut cu 2,9% în ultima săptămână, cel mai bun rezultat din ultimele șase luni, a adăugat ziarul.

După cum arată statisticile Bloomberg, metalul prețios a ajuns la 1864,9 dolari pe uncie pe 12 noiembrie, cea mai bună performanță din 15 iunie, când aurul a fost tranzacționat cu 1859,02 dolari pe uncie, potrivit datelor agenției americane. 

Deocamdată, prețul aurului rămâne cu 10% sub nivelul recordului absolut, de peste 250 de dolari pe uncie, stabilit în august 2020. Experții americani pun această evoluție pe seama creșterii ratei inflației, o ascensiune care se manifestă la nivel global.

În aceste condiții, investitorii caută modalități de a-și proteja economiile împotriva scumpirilor. Pe fondul creșterii prețului aurului, acțiunile companiilor miniere de aur au început și ele să crească, notează ziarul. 

Într-un comentariu pentru WSJ, Chris Gaffney, expertul șef al TIAA Bank, i-a sfătuit pe jucătorii din piață să majoreze deținerile de aur până la aproape 10%.

Citește și Aurul, arma împotriva rezistenței la antibiotice și bacterii? Așa spun unii

Dacă aurul va depăși 1.850 de dolari va atrage noi investitori, după care este posibil să ajungă la 1.900 de dolari pe uncie, au declarat analiștii Citibank. Analiștii de la UBS au ridicat ținta de la 1.700 de dolari pe uncie la 1.800 de dolari.

Inflația îi forțează pe investitori să se orienteze mai mult către activele de risc. Din cauza inflației, randamentele obligațiunilor guvernamentale sunt în scădere, ceea ce îi obligă pe participanții la bursă să caute alternative pentru a-și proteja banii și pentru a-și spori veniturile. pășit pentru prima dată 68.500 de dolari săptămâna trecută, ar putea fi legat și de inflație, a sugerat ziarul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

FMI cere Germaniei să cheltuiască mai mult

În schimb, Franța și Italia au fost îndemnate să fie mai...

Bitcoin a efectuat a patra sa înjumătățire

Bitcoin și-a finalizat vineri "înjumătățirea", un...

Ştirile dimineţii. Veşti bune pentru români

Ştirile dimineţii, 20 aprilie 2024. 

Oficialii Nissan, pesimişti cu privire la profitul anual

Nissan a înrăutăţit estimările anuale de profit.

Tesla recheamă mii de modele Cybertruck în service

Cunoscutul producător de mașini electrice, deținut de...

Benzină și motorină. Guvernul ungar vrea să umble la prețuri

Subiectul figurează pe agenda de săptămâna viitoare a...

O importantă companie intră pe piața energiei din România

Este vorba despre unul dintre cei mai mare dezvoltatori...


pixel