În Europa și Asia tarifele pentru călătoriile cu avionul se plafonează sau scad, semn că boom-ul deplasărilor instalat după pandemie se estompează, o veste proastă pentru companiile aeriene confruntate cu costuri mai mari și disponibilitate limitată a aeronavelor
Dezechilibrul dintre oferta de zboruri și cererea uriașă pentru deplasări aeriene după pandemie a antrenat scumpirea prețurilor la bilete. Dar patronii din industrie, investitorii și analiștii susțin că trendul „călătoriei cu orice preț” se estompează, clienții devenind mai sensibili la prețuri pe fondul inflației persistente, care a crescut costul vieții.
Astfel, directorul executiv al companiei aeriene Ryanair, Michael O'Leary, a avertizat că prețurile biletelor vor crește mai puțin decât se anticipa, ceea ce va reduce cotelor companiilor aeriene europene. ”Surprinzător este că prețurile nu au fost mai mari și nu știm dacă acest lucru se datorează sentimentului consumatorilor sau recesiunii din Europa”, a adăugat O'Leary.
„Credem că oferta și cererea se vor reechilibra... tarifele aeriene vor continua să se normalizeze pe tot parcursul anului 2024”, a apreciat Ronald Lam, directorul executiv al Cathay Pacific, din Hong Kong.
Flight Center Travel Group a anunțat că tarifele aeriene internaționale vândute în Australia au scăzut cu 12,8% față de an în primele trei luni ale anului. În schimb, prețurile au crescut cu peste 7% în regiunea Asia Pacific.
Analiștii sunt de părere că plafonarea prețurilor la biletele de avion în Europa indică scăderea veniturilor și a ratelor de economisire pe continent, ceea ce determină consumatorii să caute opțiuni mai ieftine, mai ales că hotelurile și închirierile auto se scumpesc. ”Europenii devin tot mai atenți la prețuri, caută variantele cele mai convenabile sau renunță pur și simplu”, a declarat Natalia Lechmanova de la Mastercard.
Destinații mai ieftine precum Turcia, România și Balcanii câștigă popularitate în rândul călătorilor europeni care caută alternative la Franța sau Italia, a adăugat ea.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News
Ţi s-a părut interesant acest articol?
Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.
Serviciile TikTok au fost suspendate în Statele Unite,...
Directorul Mercedes-Benz, Ola Källenius, sugerează o...
Astăzi aducem în prim-plan cele mai importante subiecte...
Adrian Câciu a făcut câteva...
România face pași importanți...
Ministerul Energiei va aloca...
Ministerul Finanțelor a pus în...
Comisia Federală pentru Comerț (FTC), instituția care...
Europa își propune să-și reducă...
Agenția de Plăți și Intervenție...
Industria navală face pași importanți către un viitor...
TikTok riscă să fie suspendată...
Săptămâna viitoare angajații au...
Grupaj de ştiri. Click pe...
FMI a publicat vineri un nou...
BRD anunţă lucrări de...
Chișinăul reafirmă deschiderea...
Trump mută ceremonia de...
Anul trecut a fost unul mai...
O rachetă Starship a SpaceX s-a...
Un termen limită pentru...
Peste 90% dintre fermierii eligibili, autorizați pentru...
Mai mulți livratori ai...
Analistul economic Adrian...
Președintele rus Vladimir Putin...