Prețul cuprului profită de armistițiul comercial dintre SUA și China

Autor: Simona Haiduc
Data publicării:
Cupru
Cupru
La Bursa Metalelor de la Londra, cuprul de referință a urcat 9.544 dolari pe tonă metrică.

Prețurile cuprului au crescut marți, după ce Statele Unite au anunțat o reducere a unor tarife vamale pentru importurile din China, în contextul în care stocurile din această țară au scăzut considerabil. 

„În ciuda optimismului, există motive de prudență; negocierile dintre SUA și China abia au început”, a declarat Ewa Manthey, analist de materii prime la ING. Ea a adăugat că tarifele rămân importante și pot avea un impact asupra consumului de materii prime, în timp ce aprecierea continuă a dolarului ar putea constitui un alt obstacol pentru prețurile metalelor.

Un dolarul puternic și prognoze rezervate 

Dolarul american a păstrat cea mai mare parte a câștigurilor sale, menținându-se aproape de cele mai ridicate niveluri din ultima lună. Un dolar mai puternic face ca metalele să fie mai scumpe pentru deținătorii altor valute.

Experții Citi au declarat că prețurile cuprului „ar putea rămâne rezistente” între 9.000 și 10.000 de dolari în următoarele săptămâni, în contextul unor semnale de înăsprire a pieței fizice în China, până când se vor concretiza șocurile cererii cauzate de tarife.

Scăderea stocurilor în China

Stocurile de cupru din depozitele monitorizate de Bursa de Metale din Shanghai (SHFE) s-au ridicat săptămâna trecută la 80.705 tone, în scădere cu 70% față de sfârșitul lunii februarie.

În același timp, stocurile din depozitele COMEX au atins cel mai înalt nivel din 2018. O anchetă în desfășurare la Washington, care ar putea duce la noi tarife vamale pe cupru, atrage metalul spre Statele Unite.

Dintre celelalte metale, aluminiul a scăzut cu 0,2% la 2.474 dolari pe tonă, zincul a coborât cu 0,5% la 2.667 dolari, plumbul a crescut cu 0,8% la 1.992,5 dolari, nichelul a scăzut cu 0,1% la 15.620 dolari, iar staniul a alunecat cu 0,1% la 32.550 dolari.

Piețele așteaptă cu interes datele privind inflația din SUA, care vor fi publicate marți, pentru a obține indicii despre poziția Rezervei Federale în privința politicii monetare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Sterică Fudulea
Dan Sucu. Foto: Agerpres
Fondul Proprietatea
Foto: Reuters
Showroom auto / Foto: Freepik
Ilustrație: Oana Pavelescu

ANAF, informare despre depunerea Formularului 100

Informaţii importante de la ANAF pentru contribuabili.

Stâlpi de înaltă tensiune / Foto: Freepik
Freepik.com
Robor

ROBOR a coborât sub nivelul de 7%

Indicele ROBOR la trei luni a scăzut, vineri, la 6,99%.

Freepik.com
Cu lista la cumpărături

TVA 11% sau 21%? Ghid complet al noilor cote de la 1 august

Cota redusă de TVA este păstrată doar pentru anumite...

Foto: Freepik.com
Colaj foto
Ilie Bolojan
Alexandru Nazare, ministrul Finanțelor
Salina Praid
Grevă / sursa foto: Freepik.com / EyeEm
David Popovici și Daniel Dines, CEO UiPath
Camioane de marfă
Rovinieta
Tanczos Barna
Sediul Ministerului Finanțelor / Foto: Silviu Matei / Agerpres

pixel