Prețul la ENERGIE! De ce la E.ON este mai scump VIDEO

Autor: Mara Ivan
Data publicării:
Explicații oficiale
Explicații oficiale
Manfred Paasch, directorul general al E.ON România, a vorbit, într-un interviu acordat AGERPRES, despre ce ar putea face oamenii pentru a-şi reduce factura şi, de asemenea, ce opţiuni au cei care nu pot folosi internetul.

AGERPRES: De ce aveţi preţuri mai mari decât alte companii?

Manfred Paasch: Aş spune că trebuie să luaţi în calcul faptul că, începând cu 1 ianuarie, doar preţul de furnizare şi cel angro au fost liberalizate. Toate celelalte componente ale preţului, tot ce vine de la stat, TVA, accize şi tot ce plătim pentru operatorul de transport şi pentru companiile de distribuţie, toate acestea sunt incluse în preţ.

Din factura pe care o plăteşte consumatorul, o parte foarte mare se duce către aceste componente: către producători, generatori, compania de distribuţie şi de transport şi către stat. Iar competiţia este doar pe această parte mică, de furnizare. Şi, credeţi-mă, am încercat să facem tot posibilul să le oferim clienţilor noştri cel mai bun preţ concurenţial care este posibil.

AGERPRES: Credeţi că preţul energiei va creşte sau va scădea în următoarele luni sau ani?

Manfred Paasch: Uitându-mă la viitor, ceea ce pot spune cu certitudine este că eu cred cu tărie că vom vedea preţuri competitive. Cred că acesta este cel mai important lucru. Trebuie să luăm în calcul că, dacă ne uităm la ideea de liberalizare, competiţia dintre mai mulţi producători şi mai mulţi furnizori va duce la reducerea costurilor.

Cu siguranţă, o piaţă liberalizată este mai eficientă, ceea ce nu este posibil pe o piaţă non-competitivă. Furnizorii vor căuta să reducă costurile pentru a oferi consumatorilor cel mai bun preţ competitiv, ceea ce facem şi noi, nu doar de la 1 ianuarie, ci şi înainte. Căutăm mereu să facem serviciile noastre, totul, procesele noastre, cât mai eficiente posibil, pentru a oferi consumatorilor cel mai bun preţ posibil.

Citește și 

AGERPRES: Ce facem cu cei care nu au acces la internet? Spre exemplu, să presupunem că sunt o doamnă în vârstă, care locuieşte la ţară, nu cunoaşte piaţa de energie şi primeşte o factură mare. Ce am de făcut?

Manfred Paasch: Mulţi dintre competitorii noştri lucrează doar pe platforme online, ceea ce înseamnă că, dacă vrei o ofertă a acestui furnizor, trebuie să o faci online. Este foarte dificil. Mă uit la părinţii mei, spre exemplu, iar ei nu sunt obişnuiţi să folosească aceste canale online. Consumatorii noştri în vârstă, care nu au posibilitatea de a se deplasa, pot folosi call-center-ul nostru. Este un mod uşor de a ne contacta şi pot face totul prin call-center.

Dacă sunt mai flexibili, pot folosi centrele de servicii, de relaţii cu clienţii. Avem aceste centre unde se pot duce oricând şi avem angajaţi bine instruiţi care pot răspunde tuturor întrebărilor pe care le au oamenii.

Într-adevăr, pentru oamenii mai în vârstă, care nu sunt obişnuiţi să folosească canalele online, este puţin mai dificil.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

Ştiri Recomandate

Calcule și verificări / FOTO: Freepik
Tanczos Barna
Foto: Freepik.com

Bursa de la București încheie săptămâna într-o notă pozitivă

Au fost înregistrate și creșteri importante. 

Japonia / FOTO: Freepik

Japonia, un test pentru acordurile tarifare ale lui Trump

Când principalul negociator comercial al Japoniei s-a...

Donald Trump
La Expoziția universală/FOTO: Pagina oficială de Facebook a Expoziției
Cupru
Blocuri de locuințe / FOTO: Freepik
Oameni de afaceri / FOTO: Freepik

Investitorii bărbați, mai puțin performanți decât femeile?

Care este concluzia unui studiu realizat pe această temă...

Banca Rusiei / FOTO: Wikipedia
Rachetă / FOTO: Flickr.com
Un motostivuitor transportă o mașină veche / Foto: Arhivă
Sediul Damen din Rotterdam, Olanda
Rompetrol
Tabletă / FOTO: Freepik

După OpenAI și Perplexity, Yahoo este gata să cumpere Chrome

În cadrul procesului antitrust împotriva Google, Yahoo...

Insolvență / FOTO: Freepik
Cătălin Leonte, director general FNGCIMM
BNR
Târg imobiliar
Comerțul en-gros a scăzut / Foto: Freepik
Bursa de la Frankfurt
Ministrul Comerțului din Coreea de Sud, Ahn Duk-geun (centru), alături de Yoji Muto din Japonia (stânga) și Wang Wentao din China (dreapta), la Seul.
Persoană cu handicap / Foto: Freepik
Bună dimineața!
Bursa de la București / FOTO: Facebook
Prof. Mircea Coșea
Papa Fancisc
OMV Petrom / Foto: Oana Pavelescu

pixel