Prețurile în stațiunile de schi din Europa au explodat
Autor: Oana Pavelescu
Data publicării:
Prețurile sunt mult mai mari în stațiunile de schi din Europa
Prețurile sunt mult mai mari în stațiunile de schi din Europa
Mai mult de 20 dintre cele mai importante stațiuni de schi din Europa au majorat prețurile cu cel puțin 10% pentru această iarnă, ceea ce sporește provocările cu care se confruntă iubitorii de zăpadă după două sezoane afectate grav de Covid-19.

Criza energetică din Europa înseamnă că acum la schi va fi mai rece, mai lent și mai scump.

În Alpi, stațiunea franceză Avoriaz a majorat prețurile skipass-urilor pentru prima dată în ultimii doi ani. În Val Thorens, o altă destinație din Franța, încălzirea teleschiurilor se oprește acum automat atunci când ușile sunt deschise. În Saas-Fee, Elveția, teleschiurile funcționează mai încet pentru a economisi energie.

Prețurile au crescut în toată Europa. O săptămână în stațiunea elvețiană de lux Zermatt, care include abonamente la teleschiuri, lecții de schi, închiriere de echipament și mese, costă acum 1570 de euro de persoană, cu 25% mai mult decât anul trecut, potrivit datelor furnizate de Post Office Travel Money și Crystal Ski Holidays, citate de Bloomberg. În Franța, Val Thorens și Meribel au majorat prețurile cu aproximativ 15%. Bansko, în Bulgaria, este la jumătate față de Zermatt, fiind mai scump decât în urmă cu un an.

Britanicii sunt afectați suplimentar și de anulări de zboruri din cauza căderilor de zăpadă și a vremii reci de la începutul acestei luni la care se adaugă și greva funcționarilor din cadrul forțelor de la frontiera britanică cât și grevele de la Network Rail, care afectează cursele Eurostar în perioada Crăciunului.

Cererea de vacanțe la schi este încă puternică în Europa, oamenii și-au redus călătoriile pentru a economisi bani, în favoarea schiului, potrivit unui sondaj recent realizat în rândul a 3.000 de persoane pentru asociațiile de afaceri din domeniul turismului de iarnă din Austria, Germania și Elveția.

Citește și:

Prețuri colosale la schi în România! Cumperi pârtia sau doar schiezi?

O zi de schi la Sinaia a ajuns să fie mai scumpă decât în stațiunile din Austria și Italia.

O singură zi de schi pentru o familie cu trei membri costă minimum 610 lei, iar dacă vârsta copilului depășește 12 ani, atunci prețul crește la 690 de lei.  

Autoritățile susțin însă că prețurile mari sunt justificate, pentru că oferă turiștilor posibilitatea de a circula cu toate instalațiile de transport, inclusiv cu vechea telecabină. Mai mult decât atât, aceștia susțin că de vină sunt prețurile uriașe la energie și carburanți.

Spre exemplu, un ski pass valabil o zi, pentru un adult, în weekend, costă 230 de lei. În timpul săptămânii, de luni până vineri, costă 210 lei. O familie, părinții și un copil de cel mult 12 ani, va plăti pentru o singură zi de schi în weekend 610 lei doar ca să urce pe munte. Dacă însă copilul are peste 12 ani, prețul pe familie va fi de 690 de lei. 

Noile tarife anunțate de către autoritățile din Sinaia au generat un val de reacții negative din parte schiorilor.  Citește mai mult AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCBusiness și pe Google News

Ţi s-a părut interesant acest articol?

Urmărește pagina de Facebook DCBusiness pentru a fi la curent cu cele mai importante ştiri despre evoluţia economiei, modificările fiscale, deciziile privind salariile şi pensiile, precum şi alte analize şi informaţii atât de pe plan intern cât şi extern.

Reperele zilei

DC Media Group Audience

Ştiri Recomandate

Producţia de cărbune a României continuă să scadă

Institutul Naţional de Statistică a publicat o analiză...

Revolut face angajări în România

Compania Revolut angajează la nivel global, inclusiv în România.

BHP vrea să ”aprindă” întreaga industrie a cuprului

Anglo American a confirmat primirea unei oferte de...

România are încă un aeroport la standarde Schengen

Lucrările de modernizare și extindere a Aeroportului...

EasyJet recrutează: Are nevoie de 1.000 de piloți

Compania aeriană britanică deschide un program de...

Drone militare: Producătorii modelelor folosite în conflicte

Modelele de drone și aplicațiile acestora s-au înmulțit...

Revolut a ajuns la 10.000 de angajați

Revolut, fintech-ul britanic cu peste 40 de milioane de...

Numărul muncitorilor filipinezi urmează să crească cu 50%

În cadrul primei ediții a Săptămânii Prieteniei...

Iti place noua modalitate de votare pe DCBusiness.ro?

pixel